България посрещна своите златни момичета в шахмата. Огромна радост и гордост,

...
България посрещна своите златни момичета в шахмата.
Огромна радост и гордост,
Коментари Харесай

България посрещна шахматните си кралици

България посрещна своите златни девойки в шахмата.

Огромна наслада и горделивост,, ни донесоха националките.

За първи път в историята на родния шахмат, националният тим за дами е европейски първенец, постигайки 7 победи, 2 равенства и нито една загуба на форума, с цел да си заслужат короните.



" Не мога да допускам! Ние сме първенци! Последните минути бяха в действителност тежки, тъй като аз завоювах играта си преди часове, само че след това резултатът беше подравнен “, съобщи пред Българска национална телевизия.

„ Последната партия беше тази на Гери. Нещата не изглеждаха доста добре, само че ние имаме вяра в нея, стискахме палци и тя съумя. Мисля, че това е първият път от 20 години насам, в който шахът е толкоз известен в България. Много съм щастлива, че отзвукът в медиите е толкоз позитивен. Това е един споделен триумф. Благодаря на Българската спортна шахматна федерация и всички, които повярваха в нас. Постигнахме тези триумфи без държавно финансиране. Благодаря на тези, които направиха нашия триумф вероятен. Тези прелестни девойки имат цялото бъдеще пред себе си. Аз съм сигурна, че те ще донесат още доста медали на България ”, добави Ети Стефанова, а треньорът на националния тим Петър Арнаудов уточни:



„ Това беше една доста нервна игра. Но Гергана е огромен герой и през днешния ден го потвърди още веднъж! Следващата година е олимпийска, тъй че ще се готвим за Олимпиадата. Това е млад тим, всички са на 20 години, те в този момент стартират. Млади, умни, окуражени, стимулирани. Ние бяхме доста щастливи, беше много трагично в последната партия. Когато съперничката се съобщи, не можехме да повярваме. “

„ Много съм щастлива, че този път бяхме водени от Антоанета Стефанова, за нас постоянно е наслада да учим от нейния професионализъм “, посочи Нургюл Салимова, която получи и самостоятелно отличие в Будва, откакто не загуби нито една от деветте си партии.

„ Радваме се, че ние със своя гений и работа също допринесохме за този триумф. Винаги даваме всичко от себе си, знаем, че сме мощни. Сега сме европейски шампионки, от моя резултат също съм доста удовлетворена и това ми дава мотивация “, добави Салимова.

„ През цялото време работихме в един екип, тя (Стефанова) ни даваше успокоение, тъй като има огромен опит в такива надпревари и много способства със своя опит. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми би трябвало още малко време да осъзная “, сподели Белослава Кръстева, а Виктория Радева съобщи:

„ За мен е една изключителна наслада и чест, за нас е чест да сме водени от Антоанета, тъй като всяка една от нас е израснала с фантазията да играе един до друг с нея. Ние постигнахме един неповторим триумф! “


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР