България посреща Литва в дербито на аутсайдерите в група G

...
България посреща Литва в дербито на аутсайдерите в група G
Коментари Харесай

България с може би последен шанс за победа в квалификациите

България посреща Литва в дербито на новобранците в група G на квалификациите за Евро 2024. Срещата на стадион „ Васил Левски “ в София е през днешния ден от 19:00 часа.


Това е може би последният късмет на националите ни да запишат най-малко една победа в груповата фаза. След този дуел ни остава посещение на Сърбия и домакинство на Унгария, в които мъчно можем да се надяваме на триумф. Трите точки против Литва значително биха ни подсигурили предпоследното четвърто място в групата.

Доминик Янков отпадна от сметките на селекционера Младен Кръстаич, като той се причисли към контузените Антон Недялков, Петко Христов, Димо Кръстев и Иван Йорданов.

България не се оправя добре и в този квалификационен цикъл. Към момента отборът ни има две точки в актива си от пет мача. Същото е ситуацията и на противника ни, което ни разрешава да мечтаем за първа победа в квалификациите.

В последната си среща България се изправи против Черна Гора. В мач игран в Подгорица, родните национали отстъпиха с 1:2. Първият гол за Черна Гора беше дело на Стефан Савич. Домакините в срещата останаха с човек по-малко още в 59-ата минута. До края на мача, нашите момчета пропуснаха дузпа посредством Кирил Десподов и върнаха попадението посредством Преслав Боруков. Но противникът не се съобщи и в добавеното време на срещата Стеван Йоветич вкара, с цел да донесе трите точки на своя отбор.

България и Литва са изиграли четири мача между тях. В тях „ лъвовете “ са вкарали шест гола, а литовците имат на сметката си четири попадения.

В последната среща сред двата тима от юни месец тази година се стигна до тъждество 1:1. Точен за Литва беше Едвинас Гирдвайнис, а за България се разписа Марин Петков.

Пълна стратегия за мачовете в събота:

Група С:

16:00, Украйна - Северна Македония

21:45, Италия - Малта

Група G:

19:00, България - Литва

21:45, Унгария - Сърбия

Група H:

16:00, Северна Ирландия - Сан Марино

19:00, Словения - Финландия

21:45, Дания - Казахстан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР