България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша. Това

...
България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша. Това
Коментари Харесай

МО: Полша ни предостави втория двигател за МиГ-29

България получи втория самолетен мотор за МиГ-29 от Полша. Това заяви Министерството на защитата в своя формален профил в туитър. Припомняме, в края на март страната ни получи първия мотор за МиГ-29 от Полша.

Още през януари служебният министър на защитата Димитър Стоянов заяви, че два мотора за МиГ-29 ще дойдат от Полша.

Надявам се, че офертите ще бъдат подадени в период, тъй като сега са изразени планове, чакаме конкретика, сподели Стоянов преди дни във връзка двете компании, одобрени да представят първоначални предложения по публичната поръчка на Министерството на защитата за ремонт на шест мотора за самолети МиГ-29. Фирмите са " ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ " ЕАД и Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. 

Правим всичко допустимо изтребителите МиГ-29 да летят колкото се може по-дълго. Идеята с публичните поръчки за закупуване на мотори и ремонт на мотори беше тъкмо тази. Работихме и по другия вид – заместваща платформа за изтребителите, само че най-вероятно комисията по защита няма бъде задоволена от цената, която ще споделя за получените предложения, изясни Димитър Стоянов.

Съединени американски щати няма по какъв начин да ни даде самолети F-16 като заместваща платформа на българските изтребители и старателно предлага на България да продължи употреба на самолетите МиГ-29, сподели още Димитър Стоянов пред депутатите от парламентарната комисия по защита по-рано тази седмица, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР