България получи правото да бъде организатор на ново престижно домакинство

...
България получи правото да бъде организатор на ново престижно домакинство
Коментари Харесай

Иван Петков: Ще направим всичко възможно да спечелим Златната лига

България получи правото да бъде уредник на ново влиятелно домакинство през идната година – финалите на Европейската лига при дамите. Надпреварата е извънредно значима, тъй като единствено първенецът добива право на присъединяване в Чалъндж шампионата, от който спечелилият се класира за Волейболната лига на нациите за 2021 година.

Това даде мотив на селекционера на женския ни отбор Иван Петков да показа мнението си пред формалния уебсайт на федерацията.

България ще провежда финалите на Златната лига в Европа, удовлетворен ли сте от семейството и какъв е Вашият коментар?

Много хубава вест за женския ни волейбол, естествено, че съм удовлетворен. Това е едно доста влиятелно домакинство, което ще ни даде освен преимущество да играем пред лична аудитория и на личен терен, само че и опция за повече успокоение, ротации в състава и други фактори. И несъмнено очаквания, че ще успеем да спечелим този шампионат. Тук е мястото да благодаря на Българската федерация по волейбол за положените старания и за всички отлични условия, които бяха предоставени по време на семейството в Лигата на нациите, които са оценени от ЦЕВ, с цел да можем да получим това домакинство на извънредно значим за нас заключителен шампионат.

Доколко това домакинство ще бъде от плюс за тима, въпреки всичко има и отговорност пред родните почитатели?

От огромен плюс е и е доста позитивен фактор. Както се споделя „ у нас и стените оказват помощ “. Да, отговорността тежи, само че чест е за целия ни щаб и всички състезателки да играем пред българска аудитория. Ще дадем всичко от себе си, с цел да се представим на най-високо равнище пред родните почитатели и дай Боже, с тяхна помощ да успеем да се поздравим с първото място и триумф на Златната лига. Това за нас е едно предизвикателство и се надяваме да го преодолеем сполучливо. Спечелването на Златната лига е първа и съществена стъпка към присъединяване в Чалъндж шампионата и завръщане в Лигата на нациите през идната година.

Напоследък женският ни волейбол се радва на нараснал интерес. Смятате ли, че ще имате поддръжка в този домашен шампионат?

Това, че женският волейбол се радва на все по-голям интерес, е доста позитивна оценка за нашите старания, които поставяме през последните две години. Започнахме с млад състав, преминахме през доста компликации и тествания. Имахме своите огромни моменти, когато спечелихме Златата лига преди две години в Унгария и по-късно триумфирахме в Чалъндж шампионата за влизане в Лигата на нациите. Имахме своите ротации в състава и промени през актуалната година в Лигата, само че и също и положителни моменти. Като цяло считам, че вървим в вярната посока и в действителност почитателите виждат това и имаме все по-голямата им поддръжката. Надявам се този заключителен шампионат да притегли доста поддръжници на „ лъвиците “ и трибуните да бъдат цялостни. А ние с всеобщи старания да покажем един добър волейбол и да зарадваме нашата аудитория и цялата българка общественост с триумфи.

Кой съгласно Вас се обрисува като главен противник на България за продобиване на Златата лига?

Не мога да разясня още от в този момент, тъй като доникъде на лятото може да настъпят редица промени и други фактори, само че като цяло това ще бъдат тимовете на Хърватия и Чехия. Също по този начин не трябва да подценяваме и отбора на Азербайджан, без значение от триумфите ни над този противник. В последна сметка, без значение против кой се изправяш на финала на Златната лига, няма лек противник и би трябвало да си подготвен за борба до дъно, с цел да спечелиш.

След това обаче следва и Чалъндж шампионат със противници от другите континенти за класиране във Волейболната лига на нациите?

Така е и точно за това този шампионат в Европа е толкоз значим. Защото, единствено в случай че го спечелим, ще продължим напред в решителната борба за завръщане в Лигата на нациите. Един път към този момент показахме, че имаме мотивация и благоприятни условия да го спечелим, в този момент още веднъж всички старания ще бъдат ориентирани точно към тази цел - нов успех на Чалъндж шампионата и място измежду най-хубавите в света.

Оптимист ли сте за завръщане на България в международния хайлайф?

Да, несъмнено. Ще създадем всичко допустимо България още веднъж да бъде в международния женски хайлайф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР