България, Полша, България, Словакия, Словения и трите балтийски държави отчитат

...
България, Полша, България, Словакия, Словения и трите балтийски държави отчитат
Коментари Харесай

Наполовина намалели пътуванията до Източна Европа

България, Полша, България, Словакия, Словения и трите балтийски страни регистрират спад на непознатите резервации през седмицата след 24 февруари. Причината: войната в Украйна.

Това демонстрира разбор на резервациите за полети на ForwardKeys за въпросния интервал, представен от Bloomberg. Намалели са както туристическите резервации, по този начин и бизнес пътуванията.

Анализът се основава на данни за билети, предоставени от Международната асоциация за въздушен превоз (IATA).

" Резките намаления на пътуванията демонстрират фактор на страха на пасажерите, който неотложно спря резервациите за полети в района ", съобщи вицепрезидентът на ForwardKeys Оливие Понти.

Спадът на пътуванията се дължи както на намалелите резервации от Съединени американски щати, по този начин и на тези от Западна Европа и идва на фона на отшумяването на пандемията и доскорошното очакване на растеж на пътуванията в цяла Европа.

Авиопревозвачите, чийто бизнес зависи от мощно засегнатите страни, са LOT Polish Airlines SA, Air Baltic Corp. и Deutsche Lufthansa AG. Проучването не обгръща нискотарифните самолетни компании Wizz Air Holdings Plc и Ryanair Holdings Plc, само че двете са измежду най-натоварените в региона и несъмнено ще бъдат наранени от отлива на пътувания, акцентират специалисти.

Акциите на основаната в Будапеща Wizz Air към този момент поевтиняха с 30% от началото на годината на фона на скупчването на военни сили и последвалите военни дейности в Украйна.

Ryanair, която разчиташе точно на района на Източна Европа за напредък, също отбелязва спад на цената на книжата си от 13%.

Ако военният спор продължи по-дълго, авиоексперти предвиждат, че американците евентуално ще анулират доста от плануваните си пътувания в цяла Европа, което ще удари мощно и огромните самолетни компании. Резервациите за пътувания сред европейските страни към този момент са спаднали с 23%, а за полети до района от Съединени американски щати - с 13%, сочи още анализът на ForwardKeys. Тези от Съединени американски щати към Европа досега са намалели с 9%.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР