България подкрепя последователно усилията на страните от Западните Балкани по

...
България подкрепя последователно усилията на страните от Западните Балкани по
Коментари Харесай

Премиерът Борисов проведе редица срещи на Световния икономически форум в Давос

България поддържа поредно напъните на страните от Западните Балкани по пътя им към участие в Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред участниците в полемика за дипломацията на Западните Балкани в границите на Световния стопански конгрес в Давос. В алпийския курорт той организира през днешния ден и двустранни срещи с държавни и държавни ръководители от редица страни както и с ръководителите на Еврокомисията и на Европарламента.

Върху значимостта да се резервира ролята на Европейския съюз в реализирането на промени в балканските страни бе подложен значим акцент в изявлението на българския министър председател на полемиката. Тези промени са нужни както за модернизирането и развиването на Западните Балкани, по този начин и за стабилността и просперитета на този стратегически значим за Европейски Съюз район, уточни Бойко Борисов.
 Бойко Борисов /към Чавушоглу/: Страхотна работа свършихте.
Резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия пък беше акцент в диалога на българския министър председател с турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Борисов акцентира,че дипломатическите совалки и срещите на Меркел, Макрон, Путин, Ердоган и Помпео в Берлин го прави оптимист за договарянията.
Мевлют Чавушоглу - министър на външните работи на Турция: Всички участници в тази мирна конференция се обединихме към разбирането, че военните дейности в Либия би трябвало да спрат, да се остави оръжието настрани и да се водят политически диалози.   Премиерът беседва с турския външен министър Премиерът беседва с турския външен министър
Министър-председателят Бойко Борисов беседва с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. Срещата се състоя в границите на провеждащия с...

Запазването на основната роля на България на газовата карта на Европа е от стратегическо значение -това акцентира министър председателят Борисов пред американският заместител държавен секретар по енергетиката Кийт Крач.

С ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и на Европарламента Давид Сасоли пък министър председателят разиска климатичните промени и Европейския зелен пакт, за който се планува финансиране от към 1 трилион евро през идващото десетилетие.
 Борисов и Фон дер Лайен разискаха измененията в климата Борисов и Фон дер Лайен разискаха измененията в климата
Министър-председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в границите на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР