България победи Великобритания в новия турнир по тенис за мъже

...
България победи Великобритания в новия турнир по тенис за мъже
Коментари Харесай

Димитров и Лазаров със страхотен обрат срещу Великобритания за АТП Къп

България победи Англия в новия шампионат по тенис за мъже АТП Къп, откакто в мача на двойки Григор Димитров и Александър Лазаров записаха влиятелен триумф против мощната двойка Джейми Мъри/Джо Солисбъри. Българите надвиха със 7-6(5), 6-7(2), 11-9 след близо 2 часа игра на „ Кен Розуел Арена ” в Сидни.

Димитров и Лазаров играха доста самоуверено и като еднакъв с еднакъв с една от най-силните двойки в света, а за похлупак реализираха четири следващи точки в решителния тайбрек, с които сложиха точка на разногласието. Първият сет преобладаваха сервиращите и в него нямаше пробиви. В самото начало на втората част британците взеха подаването на българите, само че Димитров и Лазаров се върнаха в сета в последния вероятен миг.

В решителния тайбрек Мъри и Солисбъри водеха съвсем от самото начало и най-после получиха два мачбола при 9-7 в своя изгода. Българите обаче дадоха отговор с четири безответни точки и се поздравиха с един от най-големите триумфи за родния тенис в отборните съревнования.

В по-ранните дуели българи и британци си разминиха по един триумф. Димитър Кузманов бе надвит от Камерън Нори с 2-6, 6-3, 2-6. Кузманов е с 370 места под днешния си противник в международната класация, само че все пак игра почтено и съумя да вкара мача в трети сет.

53-ят в света Нори стартира решително и проби още в откриващия гейм на мача, а скоро по-късно стигна до втори пробив и взе първия сет с 6-2. Българският тенисист отговори уместно и взе първи ти гейма на втората част, след което сервира безупречно, като изгуби едвам пет точки на своите подавания в целия сет и не даде нито една точка за пробив на противника си, преди да затвори частта с 6-3. В началото на решаващия сет двамата си размениха по един пробив, преди Кузманов да изиска медицински тайм навън, след който Нори взе още два пъти подаването на българина. Кузманов изиска второ здравно спиране, само че силите му стигнаха единствено за още един гейм и в последна сметка британецът затвори мача след тъкмо два часа игра.

Григор Димитров победи Даниел Еванс с 2-6, 6-4, 6-1 във втория мач на сингъл против Англия.

Димитров стартира нерешително срещата и позволи цели три пробива в първия сет, който отиде на сметката на Еванс след 6-2. Българският тенисист подвигна оборотите във втория сет и поведе с пробив и 5-2, след което загуби подаването си, само че съумя да стигне до нов пробив при 5-4 и да вкара мача в решителен трети сет. В него Григор доминираше и даде единствено един гейм на противника си, с цел да стигне до крайния триумф след два часа и 15 минути игра. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР