България Патриарх Неофит: Нека се погрижим сред нас да няма

...
България Патриарх Неофит: Нека се погрижим сред нас да няма
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека се погрижим сред нас да няма страдащи и нуждаещи се

България Патриарх Неофит: Нека се погрижим измежду нас да няма страдащи и нуждаещи се Патриархът води довечера тържественото свещенодействие за Бъдни вечер  Надежда Неменски 24 декември 2019, 19:15  Патриарх Неофит: Нека се погрижим измежду нас да няма страдащи и нуждаещи се Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски” българският патриарх Неофит води довечера тържественото свещенодействие за Бъдни вечер.

На Светата литургия в храма, на която бяха пристигнали доста вярващи, Негово светейшество прочете фрагмента от Евангелието за раждането на Исус Христос в пещерата във Витлеем. „ Благословена да бъде обичайна празнична софра, която ни събира на Бъдни вечер”, пожела патриарх Неофит.

Нека в нощта на Рождеството всички ние, които сме Христови, сторим място на раждащия се поради нас и за нашето избавление възвишен Младенец, като отворим за Него нашите домове и нашите сърца.

Посрещаме Бъдни вечер, а имен ден честват...

„ Нека освен със слово, само че и с каузи на състрадание да покажем принадлежността си към Неговата света Църква, като съгласно силите и опциите си се погрижим измежду нас да няма към този момент страдащи и нуждаещи се, гладни и жадни, освен за храна или пиво, а и за топла дума, за най-елементарно човешко внимание.

Към това ни приканва освен в тази свята нощ, само че и във всички дни от живота ни, християнската ни съвест, това чака от нас раждащият се през днешния ден Господ и Спасител наш Исус Христос”, се споделя в посланието за Рождество Христово от българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, и от митрополитите от Светия синод на БПЦ.

В своето обръщение патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод отечески приветстват и поздравяват с Христовото Рождество всички правилни рожби на светата ни Православна черква, в Родината и надалеч от нея, като на всички всесърдечно благопожелават душевно и телесно здраве, апостолски дух и богоблагословени триумфи във всяко богоугодно и доброполезно начинание.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КОИ СА ЯСТИЯТА, КОИТО съдебна експертиза СЛАГАТ НА ТРАПЕЗАТА ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР
Какво да не забравяме на трапезата за Бъдни вечер  самун  ошаф  пълнени чушки  баница
„ Благодатта и мирът на раждащия се през днешния ден Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас”, пожелават Негово светейшество и архиереите от Светия синод на БПЦ.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: патриарх Неофит Бъдни вечер свещенодействие .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Искат вноската във втория пенсионен дирек да доближи 10%  1 Какво покрива здравната каса за зъболечение от следващата година  1 Глоба, в случай че не плащате за ремонт на входа  1 Окончателно: Водата нараства от 1 януари --> Пaрите ни  Искат вноската във втория пенсионен дирек да доближи 10% Искат вноската във втория пенсионен дирек да доближи 10%  Какво покрива здравната каса за зъболечение от следващата година Какво покрива здравната каса за зъболечение от следващата година  Глоба, в случай че не плащате за ремонт на входа Глоба, в случай че не плащате за ремонт на входа  Окончателно: Водата нараства от 1 януари Окончателно: Водата нараства от 1 януари Не пропускай  Това са новите цени на водата в България от 1 януари Това са новите цени на водата в България от 1 януари  <br> <strong> Изобретения </strong>, за които са казвали, че нямат <strong> бъдеще </strong> <br>
Изобретения , за които са казвали, че нямат бъдеще
 <br> 5 от <strong> най-хубавите </strong> <strong> филми </strong> за <strong> 2020 </strong> <br>
5 от най-хубавите филми за 2020
 <br> Най- <strong> сполучливите звезди </strong> през 2019 година <br>
Най- сполучливите звезди през 2019 година
Последни  Патриарх Неофит води тържественото свещенодействие за Бъдни вечер Патриарха: Нека измежду нас няма страдащи и нуждаещи се  <p>Полиция нахлу в &bdquo;Стомана&rdquo; &ndash; Перник</p> Полиция нахлу в „ Стомана” – Перник  <p>Октопод и орел в &quot;смъртоносна прегръдка&quot; (ВИДЕО)&nbsp;</p> Октопод и орел в "смъртоносна прегръдка"...  <p>Къде се губи водата на Перник &ndash; стартира обследване</p> Къде се губи водата на Перник – стартира проучване  <p>Най-известната коледна ария не е на Марая Кери</p> Най-известната коледна ария не е на Марая Кери  Бачковският манастир Български манастири ще бъдат актуализирани с европари  Стойно Чачов, кмет на Стрелча Отстраниха от служба кмета на Стрелча  От любов към щерка си - по какъв начин О. Хенри основава разказите си От любов към щерка си - по какъв начин О. Хенри основава разказите...  <p>Климатичният апокалипсис към този момент се случва</p> Климатичният апокалипсис към този момент се случва  <p>Ще санкционират ли младежите, потрошили коли в Пловдив</p> Ще санкционират ли младежите, потрошили коли в Пловдив  <p>Какво е положението на детето, блъснато от две коли</p> Какво е положението на детето, блъснато от две коли  <p>Без &bdquo;синя&rdquo; и зелена&rdquo; зона по празниците</p> Без „ синя” и зелена” зона по...  <p>Опасно време и захлаждане на празника</p> Опасно време и захлаждане на празника . Библиотека отваря на Коледа с цел да приюти бездомни  <p>Посрещаме <strong>Бъдни вечер</strong>, а имен ден честват...</p> Посрещаме Бъдни вечер, а имен ден честват...  Най-важните софтуерни промени за последните 10 година Най-важните софтуерни промени за последните 10 година  Ванга за 2020: Атентат против Путин, болест за Тръмп Ванга за 2020: Атентат против Путин, болест за Тръмп  Ужас, в Германия откриха изчезнало дете в долап Ужас, в Германия откриха изчезнало дете в долап  Гърция ще дава по 2000 евро за новородено дете Гърция ще дава по 2000 евро за новородено дете  Арестуваха юноша за нахлуване в дома на фоторепортер Арестуваха юноша за нахлуване в дома на фоторепортер Всичко от през днешния ден Виц на деня Телефонът в туристическа организация звъни: - Добър ден, за Египет продавате ли билети? - Разбира се. - А за кои курорти? - Хургада, Шарм-ал-шейх, Таба,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката... Водещи вести  <p>Полиция нахлу в &bdquo;Стомана&rdquo; &ndash; Перник</p> Полиция нахлу в „ Стомана ” – Перник  <p>Къде се губи водата на Перник &ndash; стартира обследване</p> Къде се губи водата на Перник – стартира проучване  <p>Какво е положението на детето, блъснато от две коли</p> Какво е положението на детето, блъснато от две коли  <p>Най-известната коледна ария не е на Марая Кери</p> Най-известната коледна ария не е на Марая Кери  <p>Октопод и орел в &quot;смъртоносна прегръдка&quot; (ВИДЕО)&nbsp;</p> Розов октопод хвана в " смъртоносна прегръдка " плешив орел  <p>Посрещаме <strong>Бъдни вечер</strong>, а имен ден честват...</p> Посрещаме Бъдни вечер, а имен ден честват...  От любов към щерка си - по какъв начин О. Хенри основава разказите си От любов към щерка си - по какъв начин О. Хенри основава разказите си . Библиотека отваря на Коледа с цел да приюти бездомни  <p>Опасно време и захлаждане на празника</p> Опасно време и захлаждане на празника  Бачковският манастир Български манастири ще бъдат актуализирани с европари  <p>Ще санкционират ли младежите, потрошили коли в Пловдив</p> Ще санкционират ли младежите, потрошили коли в Пловдив  <p>Без &bdquo;синя&rdquo; и зелена&rdq </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР