“България отложи посещението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу като

...
“България отложи посещението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу като
Коментари Харесай

Захариева: Отлагането на посещението на турския външен министър е дипломатически знак

“България отсрочи визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу като дипломатически знак ”, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представена от БГНЕС.

Тя разяснява абсурда с отправената от страна на турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу рецензия против българския Закон за вероизповеданията по време на предизборна среща. Според него измененията били ориентирани против правата на всички религии и Анкара трябвало да се намеси, след което България е трансформирала закона. По-късно от министерството на Захариева обявиха, че злонамерени кръгове желаят да навредят на турско-българското другарство. За момента не е избрана дата на посещаване на Чавушоглу у нас. Захариева разяснява и срещата на КСНС при президента в понеделник.

Според нея Българска социалистическа партия има двоен критерий в битката с корупцията, и даде за образец изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че когато става въпрос за следствие на злоупотреби с парцели на членове на Българска социалистическа партия, Нинова предлага да се изчака да завърши следствието, а когато става въпрос за злоупотреби при ГЕРБ, се съмнява в проверяващите органи. „ На съвещанието на КСНС предложенията на Българска социалистическа партия ни бяха предоставени на лист, който да подпишем ”, съобщи външният министър.

Според нея думите на Нинова преди съвещанието, и написаните опорни точки, показани като общ документ на КСНС, са били безусловно идентични. Това е втори КСНС, който президентът привиква за две години, като на първото съвещание бяха препоръчани три общи решения, от които не беше признато единствено едно. То беше да има смяна на Наказателния кодекс, който да включи специфична точка за корупционни закононарушения.

Само Българска социалистическа партия гласоподава срещу тази точка при гласуването на измененията в Наказателен кодекс, добави Захариева. На българите им писна да се приказва за нов закон всякога, когато има проблеми. Най-много се тормозя от писането на закони без експертно разискване един месец преди изборите. Очевидно болката на Българска социалистическа партия е, че шефът на КПКОНПИ се назначава от Президента, а не от Народно събрание, добави външният министър. БГНЕС напомня, че на съвещанието на КСНС в понеделник шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев не участва, откакто президентът отдръпна поддръжката си от него.

Председателят на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев не можа да пристигна на КСНС поради служебни задължения, а от президентството отхвърлиха да поканят неговия заместител Спас Гърневски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР