България отделя от БВП по-малко пари за пенсии от средноевропейското

...
България отделя от БВП по-малко пари за пенсии от средноевропейското
Коментари Харесай

Васил Велев: България отделя най-много пари за полицията и съдебната система

" България отделя от Брутният вътрешен продукт по-малко пари за пенсии от средноевропейското – 8%, а в Европа е 11%, само че 12 страни отделят по-малко от нас ". Това съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

" За правосъдната власт и полицията сме преди всичко по обособяване на средства. 1,4% ние - 0,9%. По отношение на отделените пари за обучение сме съвсем на дъното - има единствено две страни има след нас ", изясни той.

Васил Велев направи и значими обяснения за пенсиите.

" Пенсията се получава като междинния застрахователен приход все още на пенсиониране се умножи по сумата от съотношението на персоналния застрахователен приход към междинния застрахователен приход за всеки месец трудов стаж. И всичко това се умножава по 1.2% за всяка година трудов стаж ", сподели той.

По думите му у нас растежът на приходите е в пъти по-висок от инфлацията.

Според него в случай че желаеме да въведем сходство сред осигурителния принос и получаваната пенсия и да ограничим тласъците за сива стопанска система, би трябвало да приемем преизчисляване на пенсиите с застрахователен приход 2018 година или 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР