България отбелязва “Часът на Земята. “Часът на Земята е най-мащабната

...
България отбелязва “Часът на Земята. “Часът на Земята е най-мащабната
Коментари Харесай

България отбелязва “Часът на Земята”

България отбелязва “Часът на Земята ” . “Часът на Земята ” е най-мащабната интернационална самодейност, отдадена на опазването на планетата. След броени часове тя ще стане факт за 15-а поредна година допълнително от 190 страни, измежду които и България. По традиция през  последната събота на март милиони хора от целия свят ще изгасят осветлението в домовете си сред 20:30 и 21:30 ч., отправяйки апел за стабилно и отговорно бъдеще.

„ Тази година WWF България посвещава акцията си на мира. Ние имаме вяра, че мирът сред хората е първата крачка, която дружно би трябвало да създадем, по пътя към хармоничното общуване сред индивида и природата “, заяви Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.

Редица емблематични здания в София довечера също ще изгасят за час външното си осветяване. През целия ден доста от светофарите в центъра на столицата ще светят със зелени сърца, планувано е и особено събитие за самодейността, което ще се организира пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Всеки може да поддържа акцията като угаси светлините в своя дом в 20 часа и 30 минути довечера за един час , сподели за БНР Константин Христов от организацията WWF България.

„ Гасенето на светлините е традиция, която датира от над 15 години, като знак на обединяване на хората в името на опазената природа. Тази година чакаме милиони хора от 190 страни по света да изгасят осветлението в домовете си, отправяйки апел за едно по-отговорно общо бъдеще “.

Тази година WWF България подарява на всички фенове на природата 20 нови стикери за връзка във Viber. Това е първият напълно български Viber пакет стикери с основен воин пандата Пан, който по един занимателен метод ни припомня да опазваме природата всеки ден. Стикерите с посланията на Пан можете да намерите тук.

  • Паметници на герои от приказки

 

България отбелязва “Часът на Земята ”

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР