България осъжда насилието срещу силите за сигурност на Косово и

...
България осъжда насилието срещу силите за сигурност на Косово и
Коментари Харесай

Външно министерство: България осъжда насилието срещу силите за сигурност на Косово

България осъжда насилието против силите за сигурност на Косово и е колидарна с ранените бойци. Това се показва в позиция на българското Външно министерство, оповестено в туитър.

Поводът за позицията е, че в резултат на протестните демонстрации и ескалацията на общественото напрежение към 25 бойци, участващи в ръководената от НАТО мироопазваща задача КФОР в Косово, са били ранени при конфликтите със сръбски протестиращи. Демонстрантите упорстват за отстраняването на неотдавна определените кметове от етнически албанци, съобщи настоящо.ком. 

От българското външно министерство припомнят, че поддръжката за КФОР като неутрален снабдител на сигурност е според мандата на Организация на обединените нации.

" Ние призоваваме всички страни да понижат напрежението. Прилагането на споразуменията, подкрепени от Европейски Съюз, остава единственият път напред ", се показва в позицията на министерството.

По информация на Министерство на защитата към сегашния миг до 35 български военнослужещи вземат участие в интервенцията на НАТО в Косово, като извършват задания, свързани с подкрепяне подобряването на сигурността. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР