България Осъден за педофилия англичанин станал пастор в Сливен По

България Осъден за педофилия англичанин станал пастор в Сливен По ...

Осъден за педофилия англичанин станал пастор в Сливен.

България Осъден за педофилия англичанин станал пастор в Сливен По неофициална информация имало данни за сексуални посегателства над деца и в Сливен 12 септември 2019, 20:02 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}

Осъден за педофилия англичанин станал пастор в Сливен
Осъден за педофилия англичанин станал пастор в Сливен
Кметските избори: Кой, къде и срещу кого
Кметските избори: Кой, къде и срещу кого
Ново обвинение за собственика на
Ново обвинение за собственика на "ТАД Груп"
Петкова: Без компенсации от страна на държавата заради нарушенията в
Петкова: Без компенсации от страна на държавата заради нарушенията в "Марица Изток 3"
Как разпределиха властта в Европа
Как разпределиха властта в Европа
Разкриха канал за донорство на бъбреци в България
Разкриха канал за донорство на бъбреци в България
Прокуратурата разпространи докладна записка от Николай Малинов
Прокуратурата разпространи докладна записка от Николай Малинов
Токсични капачки за буркани на пазара в София
Токсични капачки за буркани на пазара в София

съден за педофилия англичанин се е спасил от британското правосъдие, като е станал пастор в ромската махала на Сливен. Той живее в квартала. По следите му тръгва разследващият журналист от Би Би Си 4 Пол Кениън.

Даниел Хъл от лондонския квартал "Плейстоу" е осъден на 15 месеца затвор за педофилия през 2017 г. Действащият пастор се изправя пред съда за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си. След като изтърпява наказанието си, той получава забрана да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова, както и да общува с малолетни в отсъствието на техен родител. Хъл обаче успява да напусне родината си и си купува няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на огромна почит.

Тази сутрин пасторът бе задържан в сливенската полиция, но не заради престъпления на Острова. Неофициално, имало данни за сексуални посегателства над деца в Сливен, посочва в репортажа си NOVA.

Даниел Хъл се радва на огромна почит в кв. "Надежда", където е и молитвеният дом, в който е проповядвал.

Местните хора изобщо не подозират, че британецът е осъждан за педофилия.

В излъчен по британската телевизия филм се вижда как журналистът Пол Кениън хваща на тясно издирваното лице и му задава неудобни въпроси. Пред камерата Хъл отрича да е педофил беглец, след което демонстративно обръща гръб на екипа.

По време на снимките на филма репортерът и екипът му срещнали яростна съпротива от ромите в махалата, които ги замеряли с камъни.

"Този човек така дълбоко е обсебил ромите, че те го възприемат като техен брат и го защитават с всички сили", разказва журналистът.

Tonight in my @BBCfileon4 @paulkenyonTV and I tracked down and confronted Daniel Erickson-Hull an on the run British paedophile who is evading British police in a deprived Roma community in Bulgaria. If you missed it the podcast is available here: https://t.co/JqI8EK2qU1
— Ben Robinson (@RobinsonBee) 10 September 2019
Стийв Фицпатрик от Лондонската полиция заявява, че е "ужасен" от факта, че мъжът контактува необезпокояван с деца в България.

"Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция”, казва още полицаят.

От прокуратурата уточниха, че за Даниел Хъл е имало искане за екстрадиране от британските служби преди 3 години. След разглеждане на Европейската му заповед за арест той е бил върнат на Острова. Преди, около една година той отново се появява в сливенския квартал "Надежда”. В петък предстои повдигане на обвинение срещу пастора в сливенската прокуратура.

До изясняване на обстоятелствата около пребиваването на Хъл в Сливен той ще остане в ареста за 72 часа. Обмисля се и искане за постоянен арест. 

Още по темата вижте във видеото по-горе.

Източник: vesti.bg