България очаква конституционни гаранции за спазването на правата на македонските

...
България очаква конституционни гаранции за спазването на правата на македонските
Коментари Харесай

България очаква конституционни гаранции за правата на македонските българи

България чака конституционни гаранции за спазването на правата на македонските българи преди Република Северна Македония да стартира договаряния за участие в Европейския съюз. Това е декларирал президентът Румен Радев на работна среща с посланиците на страните членки от Евросъюза и Швейцария. Държавният глава е удостоверил готовността на страната ни за присъединение към Шенгенското пространство.

" България поддържа европейската вероятност на страните от Западните Балкани ", е показал пред дипломатите президентът Румен Радев. София обаче чака съответни резултати както в сферите на стопанската система и свързаността, по този начин и във връзка с нершените двустранни въпроси в разговора със Скопие. Сред тях изключително чувствителни са спазването на правата на македонските българи, усилването на езика на омразата и похищенията против българското културно историческо завещание. Загърбването на тези въпроси ще забави и напредъка в процеса на европейска интеграция. България не желае да внася в Европейския съюз открити проблеми и чака поддръжка от европейските си съдружници по въпроса за евроинтеграцията на Скопие, е декларирал още Радев.

Пред дипломатите той е оценил високо партньорството в областта на защитата със страните от Европйския съюз, в това число провеждането на взаимни учения и защитата на българското въздушно пространство с оглед ескалацията на напрежение в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР