България очаква 230 000 дози ваксини срещу COVID-19 до края

...
България очаква 230 000 дози ваксини срещу COVID-19 до края
Коментари Харесай

Борисов: Държавата е подготвена за пандемията с армия от ваксинирани лекари

България чака 230 000 дози ваксини против COVID-19 до края на тази седмица и 700 000 дози до края на април. Осигурени са задоволително количества ремдесивир, който се ползва при лекуването на ковид, здравната системата разполага и с всички нужни лекарства, дезинфектанти и О2 за лекуването на пациентите с новия вирус.

Това бе докладвано на работно заседание при премиера Бойко Борисов , в което участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб, оповестиха от правителствената осведомителна работа

„ Държавата е готова за тази вълна на ковид. Затова първо ваксинирахме докторите и медицинските лица, с цел да имаме войска, която да се изправи и да лекува. Осигурени са всички нужни медикаменти, тъй като за нас най-важното е здравето и спокойствието на пациентите “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на съвещанието.

Премиерът опроверга подправените вести за въвеждане на изключително състояние и нови ограничавания в страната. „ Изпълнили сме нашия ангажимент и сме обезпечили нужното финансиране за справяне с ковид до май. Следващото държавно управление и парламент ще решат по какъв начин да продължи финансирането на системата отсега нататък. Това е демокрацията “, безапелационен бе министър-председателят и добави, че е направено всичко належащо за провеждането на парламентарните избори.

Борисов означи още, че до края на седмицата се чакат над 10 000 флакона ремдесивир, а за медикамента държавното управление отпусна финансиране от 80 милиона лв.. Премиерът акцентира, че са обезпечени и средствата за спомагателните хонорари на всички чиновници на първа линия в борбата с COVID-19
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР