България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече

...
България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече
Коментари Харесай

И България обмисля забрана на украинското зърно 

България обмисля възбрана за импорт на украинско зърно, каквато към този момент оповестиха Полша и Унгария. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев пред Nova. 

" Трябва да се запазят и българските ползи, още повече че, когато две от страните реагират по този метод, то в случай че ние не реагираме по подобен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи, така че работим. Утре очаквам отчетите за правните учредения на процедура, на които са го наложили сътрудниците. Работим в тази тенденция, ще имаме връзка с министъра на стопанската система, тъй като той е отрасловият министър във връзка с този вид ограничения. Предполагам, че във вторник ние към този момент, събирайки цялата информация, ще има връзки с президента, който директно има задължения в тази обстановка, така че е въпрос на време ", сподели той. 

Министър Гечев напомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел, а преди дни е провел онлайн диалози с негови сътрудници от шест страни. 

Междувременно Европейската комисия разгласи, че " едностранните дейности в региона на търговията от страна на страните членки на Европейския съюз са неприемливи ". 

" Запознати сме със оповестените от Полша и Унгария ограничения по отношение на възбраната за импорт на зърно и други селскостопански артикули от  Украйна ", съобщи представителят в изпратено по е-поща изказване. " В този подтекст е значимо да се подчертае, че комерсиалната политика е от изключителната подготвеност на Европейски Съюз и затова едностранни дейности са неприемливи. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР