България обмисля изграждането на две индустриални зони, в които да

...
България обмисля изграждането на две индустриални зони, в които да
Коментари Харесай

Икономическият министър: България иска да изгради две индустриални зони за компании за суровини

България обмисля построяването на две индустриални зони, в които да оперират компании, които се занимават със първични материали. За задачата към този момент са извършени диалози с представители на сдружението на общините за терени, където могат да бъдат построени.

 

Това разгласи пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Той изясни, че към този момент се мисли за смяна на метода за привличане на непознати вложения. По думите му би трябвало да се гони качество и повече добавена стойност за България.

" При индустриалните зони би трябвало да се обърнем към такива вложители, които се занимават с запаси. Ще създадем карта с естествените благосъстояния на България, върху нея да нанесем ЖП карта, с цел да подсигурим превоз, както и карта на безработицата. Така на база тези критерии ще изберем две места в България, които да идентифицираме за индустриални зони, които са профилирани за компании, употребяващи първични материали ", изясни Стоянов.

По думите му до края на идната седмица се чака отговор от сдружението на общините за свободните терени, върху които може да се построи индустриална зона. Според него критериите са по този начин дефинирани, че няма да има доста утвърдени имоти. Стоянов посочи, че се търсят имоти с УПИ, да имат подготвена инфраструктура и да са най-малко 300 дка. Министърът на стопанската система сподели още, че Саудитска Арабия към този момент е показала интерес към сходни планове.

Той добави, че друга концепция е да се вършат вложения в по-малки индустриални зони, с цел да може да се вдигне стопанската система на дребните обитаеми места. Според него това е метод и за връщане на българите от чужбина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР