България няма участва в съвместната европейска доставка на снаряди за

...
България няма участва в съвместната европейска доставка на снаряди за
Коментари Харесай

Радев: На Украйна - не, но сме готови да дадем снаряди на други държави

България няма взе участие в взаимната европейска доставка на снаряди за Украйна. Страната ни не е единствената, отказала да взе участие, дружно с нея са и други 9 страни-членки на Европейски Съюз. Принципът за присъединяване е непринуден и суверенно решение на всяка страна. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти преди Съвета на Европейския съюз в Брюксел. Той посочи, че страната ни ще попълня своите ресурси и ще оказва помощ на другите държави-членки да попълнят своите ресурси. " Имаме потенциал по-голям от други 30 страни. Ако изискат от нас - ще създадем разбор и ще решим ", сподели президентът.

17 страни подписаха съглашение с Европейската организация за защита, България не е измежду тях, разясни Радев.

Той изиска да продължим да произвеждаме снаряди по натовски стандарт, само че напомни, че Народното събрание е отхвърлил това предложение.

На въпроса дали страната ни е замразила съветски активи - президентът сподели, че " ще се разискват параметри ", само че по тази причина би трябвало да се пита Българска народна банка.

" Днешният съвет е значим - тъй като генерираме значими хрумвания за европейските политики, издигащи престижа на страната ни ", сподели той.
 Радев обезпокоен бесовете на войната да не овладеят нашите души
Радев обезпокоен бесовете на войната да не овладеят нашите души

Недопустимо е над България да се веят други флагове с изключение на трибагреника

Радев приказва и за битката с незаконната миграция у нас . Според него имаме пробив и от идната седмица Министерство на вътрешните работи стартира да усвоява европейски средства за издигане на ограда на границата. " Предложихме в България да се сътвори интернационална оперативна група за битка с интернационалния трафик. Има мощна мрежа и това се схваща от разпитите на мигрантите ", разясни Румен Радев.

За Шенген - Румен Радев счита, че в случай че осъществим всички стъпки, октомври ще бъдем признати, той прикани идващият парламент да работи интензивно в тази посока.

По тематиката Република Северна Македония - президентът уточни, че в страната " има израз на суматоха и изтощение ". Властите в РСМ би трябвало да признаят, че има българи в страната им, от епохи и че има българска история и заличаването на имената на клубовете няма да спре процесът българите да се впишат в Конституцията на РСМ, разяснява той.

На въпроса дали ще има постоянно държавно управление след изборите на 2 април Румен Радев - той сподели, че това е " голямото му предпочитание ".
 Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна
Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна

И прикани партиите да кажат занапред – за мир или за война са

В тази връзка Радев заприказва, че бъдещият парламент би трябвало да способства за европейските политики, енергетиката.

Готови сме да поемем спомагателни количества азерски газ. Страната се трансформира в деен разпределител на източници, имаме съглашение с Турция и достъп до терминали и интерконектора със Сърбия, уточни той.
 Радев: Да не се чертаят разграничителни линии, с цел да не сформират грозни обединения
Радев: Да не се чертаят разграничителни линии, с цел да не сформират грозни обединения

Настоя кабинетът Донев 2 да изнесе резултата от инспекциите за спекула
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР