България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма

...
България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: България не разполага с толкова излишно оръжие. Ако го дарим – какво ще правим?

България няма доста ненужно оръжие, да не споделям, че няма доста изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива компликации. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в огромен % тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите качества. Така министърът на защитата Димитър Стоянов разяснява възможния експорт на оръжия към Украйна. И попита: „ Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите отговорности за националната сигурност? ”.

Стоянов разгласи, че има сигнали от Украйна, с които упорстват страната ни да помогне с оръжие. „ Имат избран лист с стремежи какво да им бъде предоставено от страните. Но отново споделям – България не разполага с толкоз ненужно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим качествата си ”, безапелационен е военният министър.

Министърът на защитата изясни, че Източният фланг към този момент е заздравен: „ Има четири многонационални бойни групи – България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата идея, според която бяха основани батальонните бойни групи. България не прави изключение ”, посочи Стоянов, който акцентира, че страната ни не е слабото звено в НАТО.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР