България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024

...
България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024
Коментари Харесай

Заместник-министърът на финансите за еврото: Заради инфлацията не отговаряме на Маастрихтските критерии

България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година. Темата разяснява за " Още от деня " заместител финансовият министър Методи Методиев.

Той уточни два ясни аргумента: закъснение на законодателната стратегия от предходното Народно заседание за промените, свързани с последващите задължения от влизането ни във валутния механизъм ERM2 и че няма да можем да осъществим инфлационния аршин.

" Единственият аршин, по който не отговаряме на Mаастрихтските критерии, е инфлацията ", съобщи Методиев.

Служебният кабинет е взел това решение след няколкомесечни съвещания с европейските ни сътрудници, акцентира заместник-министърът на финансите.

През октомври 2022 година Народното събрание задължи кабинета да работи ускорено за приемане на еврото от 1 януари 2024 година Нарушено ли е решението на Народното събрание?

" Не мисля, че служебното държавно управление нарушава решението на Народното събрание, тъй като то беше държавното управление да форсира допустимо най-вече работата по приемането на еврото с целева дата 1 януари 2024 година ", сподели Методи Методиев, като още веднъж уточни, че входираните законопроекти не са били признати от 48-ото Народното събрание.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР