България няма да въвежда 15% корпоративен данък, данъкът остава 10%.

...
България няма да въвежда 15% корпоративен данък, данъкът остава 10%.
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да въвеждаме 15% корпоративен данък, ГЕРБ лъжат

България няма да вкарва 15% корпоративен налог, данъкът остава 10%. Това разгласи министърът на финансите Асен Василев на ексклузивен брифинг във връзка оповестеното по-рано през днешния ден на конференция на ГЕРБ.

Той дефинира като " злонамерени " и " целенасочени неистини " изказванията на ГЕРБ, че с предлагането на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Г-20 да се уеднакви ставката за налог облага във всички страни в размер на 15%.

На конференция през днешния ден ГЕРБ попита кой позволи корпоративният налог у нас да се вдигне до 15%. Томислав Дончев упрекна служебното държавно управление, че се държи като определено от парламент с небосвод най-малко два мандата.
 ГЕРБ упрекна кабинета, че желае да подвига корпоративния налог, само че не сподели по какъв начин ГЕРБ упрекна кабинета, че желае да подвига корпоративния налог, само че не сподели по какъв начин
Служебното държавно управление скрито е решило да вдигне корпоративния налог от 10 на 15%. Това оповестиха от ГЕРБ на изключителна конференция....

" Минималната данъчна ставка от 15% ще важи вероятно в бъдеще единствено за транснационални цифрови компании с обороти над 20 милиарда евро като " Гугъл " и " Amazon ", както и за интернационалните компании, които работят допълнително от една страна, и имат обороти над 750 млн. евро, при изискване, че нямат солидно наличие в страната, където новата ставка би трябвало да бъде наложена. Нито една българска компания няма да бъде облагана с 15% у нас , даже и да има обороти над 750 млн. евро. Т.е. оставаме на 10% налог ", съобщи министър Василев.

Все отново Василев уточни, че у нас сходна смяна би засегнала няколко мултинационални компании, като да вземем за пример комерсиалните вериги. Предложението на Организацията за икономическо сътрудничество и раз не се отнася за финансови компании като банки.

Той разясни, че диалози за единна корпоративна данъчна ставка се водят от повече от четири години, като концепцията е да се прекрати избягването на налози от интернационалните компании, които оперират в разнообразни страни. " Този развой ще продължи още най-малко 4 години, тъй като би трябвало да се вземе решение от Европейската комисия, да се одобряват евродирективи ", съобщи още Василев

Предложението на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е признато от 130 страни. Три европейски страни са срещу него - Ирландия, Естония и Унгария.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР