България няма да участва на ATP Cup 2022. Това стана

...
България няма да участва на ATP Cup 2022. Това стана
Коментари Харесай

Отборът на България по тенис няма да участва на ATP Cup

България няма да взе участие на ATP Cup 2022. Това стана ясно при тегленото на жребия за влиятелния екипен шампионат, който ще се организира в Сидни (Авл) от 1 до 9 януари следващата година. В конкуренцията вземат участие 16 страни, а нашият тим бе трета запаса. Швейцария и Франция отдръпнаха поръчките си за присъединяване, само че това не бе задоволително за включването на отбора ни, макар желанието на Григор Димитров още веднъж да поведе националния ни тим, оповестиха от sportal.bg.

България взе участие в дебютното издание на шампионата през 2020 година и се показа ослепително, записвайки триумфи над Англия и Молдова с по 2:1 победи. В решителния конфликт за продължение напред обаче нашите отстъпиха пред Белгия с 1:2. Тогава за отбора ни играха Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Сега в 16-те състава личат имената на 18 от топ 20 на международната класация.

В група А международният №1 Новак Джокович предвожда Сърбия, която завоюва първото издание на шампионата. Останалите тимове са Норвегия, Чили и Испания.

В група В Русия ще пази купата си от тази година. В състава е №2 в света Даниил Медведев и №5 Андрей Рубльов, а останалите отбори тук са домакините от Австралия, тазгодишният финалист Италия и Австрия.

В група С Германия е с първенеца от финалите на АТР Александер Зверев, №3. В потока са още Канада, Англия и Съединени американски щати.

В група D лидер е Гърция с четвъртия в света Стефанос Циципас. Тук са още тимовете на Полша, Аржентина и Грузия.

“Много сме разчувствани, че Сидни ще одобри третото издание на шампионата ATP Cup. За всеки тенисист е горделивост да показва страната си и фактът, че 18 от играчите в Топ 20 ще вземат присъединяване, е доказателство за това. Турнирът демонстрира каква голяма пристрастеност изпитват играчите към отборните надпревари и нямаме самообладание да посрещнем 16-те участници напълно скоро”, съобщи турнирният шеф Том Ларнър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР