България няма да подпише нов договор с „Газпром” за доставки

...
България няма да подпише нов договор с „Газпром” за доставки
Коментари Харесай

България няма да подпише нов договор с „Газпром” за доставки на синьо гориво

България няма да подпише нов контракт с „ Газпром” за доставки на синьо гориво. Това сподели вицепремиерът Асен Василев в бюджетната комисия в Народното събрание. Настоящият изтича в края на декември. Василев разяснява, че сега в България не се купува съветски природен газ, тъй като компанията едностранно е спряла да извършва контракта си.

Според финансовия министър „ Газпром” взема решение на коя страна да одобри заплащанията, въз основата на това какъв размер доставя и по кое време изтича съществуващият й контракт.

„ Не може, когато някой ти спре газа, макар че си плащаш и си изпълняваш контракта, ти да разчиташ същият този човек, че няма да ти спре газа, когато си в сложна обстановка. Затова моят отговор е подобен, тъй като имаме обезсърчителен сътрудник, потвърдено ненадежден”, сподели още Василев.

В момента страната ни купува азерски и американски газ, добави вицепремиерът. За еврозоната той разяснява, че България може да се причисли през 2024 година, само че би трябвало да се одобряват промени в над 100 закона, в това число и в закона за Българска народна банка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР