България няма да изпраща никакъв контингент в Украйна, български войник

...
България няма да изпраща никакъв контингент в Украйна, български войник
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Изпращаме ли български войници в Украйна?! Военният министър каза истината

България няма да изпраща никакъв контингент в Украйна, български боец няма да стъпи там, до момента в който служебното държавно управление е на власт. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов във Велико Търново, предава Bulgaria ON AIR.
По думите му, макар известията в обществените мрежи, не върви никакъв развой на готовност, а се вършат годишни сверки, които се организират всяка една година във военните окръжия. Министърът прикани в разгара на предизборната акция да не се вършат спекулации с тези тематики, свързани с спора в Украйна.
По отношение на производството у нас на въоръжение по натовски стандарти, Стоянов съобщи:
Към МО е само компанията ТЕРЕМ, а тя не създава муниции с натовски стандарти, Министерството на стопанската система е принципал на военно-промишления комплекс. При визитата си в два от заводите на комисаря Бретон беше демонстрирана способността на предприятията да създават 155-милиметрови снаряди по натовски пример. Имаме такива качества, количествата са лимитирани. Две частни компании са декларирали, че създават 155 мм снаряди. Това са частни договори, нямаме информация за покупко-продажбите.
На журналистически въпроси създават ли се такива муниции и за кои страни се изнасят, той добави, че МО има представител в комисията към Министерството на стопанската система, която издава разрешителните за експорт и търговия с муниции, само че контрактите са частни.
Стоянов уточни, че няма информация дали тези муниции отпътуват непосредствено за Украйна или за трети страни. Според министъра тази комисия издава документите за краен адресат и в нея има такава информация.
Министър Стоянов съобщи още, че няма постъпила поръчка за ремонт на тежка военна техника – бронетанкова, за Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР