България никога не е заявявала, че ще дарява самолетите си

...
България никога не е заявявала, че ще дарява самолетите си
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: България никога не е заявявала, че ще дарява самолетите си МиГ-29

" България в никакъв случай не е заявявала, че ще подарява самолетите си МиГ-29. "

Това разяснява пред публицисти служебният боен министър Димитър Стоянов.

Повод за думите му са изтеклите документи, за които се твърди, че са на Пентагона, и съгласно които страната ни е изразила подготвеност да подари изтребителите си на Украйна.

Припомняме, че през последните седмици в интернет изтекоха строго класифицирани документи на Пентагона, които разкриха рядко срещан метод за шпиониране на съдружници и врагове на Съединени американски щати, което мощно разтревожи американските чиновници, които се притесняват, че разкритията могат да застрашат чувствителни източници и да компрометират значими задгранични връзки.

Някои от документите, за които американските чиновници настояват, че са достоверни, разкриват степента на подслушване от страна на Съединени американски щати на основни съдружници, в това число Южна Корея, Израел и Украйна, оповестяват от Си Ен Ен.

Един от документите, изтекли в обществените мрежи, разкрива какво Съединени американски щати считат за желанието на някои европейски страни да дарят на Украйна изтребителите, за които тя моли от повече от година.

Според документа на 23 февруари България е изразила подготвеност да подари своите изтребители МиГ-29.Това е " предизвикателство ", съгласно отчета, тъй като сходна стъпка би оставила страната без бойни самолети, нужни за осъществяване на нейните патрули за защита на въздушното пространство ( " Air Policing " ), най-малко до доставянето на американски самолети F-16. Това обаче може да се случи " минимум след година ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР