България Неизбежната отбрана: Новите текстове отменят стари - това е

...
България Неизбежната отбрана: Новите текстове отменят стари - това е
Коментари Харесай

Неизбежната отбрана: Новите текстове отменят стари - това е опасно

България Неизбежната защита: Новите текстове анулират остарели - това е рисково Адвокатите Марин Марковски и Людмил Рангелов разясниха новите правила в Наказателния кодекс  Жанета Нейкова 11 май 2019, 09:36
ече ще имаме повече права за самоотбрана, в случай че апаш влезе в дома ни. Депутатите гласоподаваха нови правила за неизбежната защита с промени на първо четене в Наказателния кодекс.

Неизбежната защита към този момент не е наказуема

"Имаше случай на нападната жена, която е пребита и са и взети всичките пари. Новите промени на закона въобще не оказват помощ на тази жена. Причината е, че въпросът, за това дали тя може да се пази, е решен по настоящия закон сега. Всеки, който е атакуван в жилището си има право на неизбежна самозащита. Има нови текстове, които ще анулират старите, а те бяха положителни. Това е рисково ”, съобщи в ефира на "Събуди се " по NOVA юристът Марин Марковски.

Според юристът Людмил Рангелов с това решение на политиците се основава усещане, че страната не може да се оправи с престъпността .

"Действащата норма изцяло устройва жителите за съответна отбрана против противоправно нахлуване. Конституцията с идентична мощ брани правото на живот както на нападнатия, по този начин и на нападателя”, сподели още юрист Рангелов.

И двамата са на мнение, че новите текстове са противоконституционни.

"Правото на живот е неконституционно право, то е обвързване на цивилизованата страна. Законът споделя: "Ако някой надвиши рамките на неизбежна защита, и това се дължи на това, че е изплашен, той не се санкционира. Имаш право да се браниш и против действие, което не е почнало, само че има действителна заплаха да стартира ", сподели още Марин Марковски.

За битовата престъпност от първо лице

Марийка Асенова е една от нападнатите възрастни дами по селата. Преди 3 месеца въоръжени мъже влязоха в дома й и я пребиха, с цел да откраднат 500 лева След случая дамата слага железна решетка на вратата, паник бутон и си купува газов револвер.

Съседки на грубо пребитата Марийка също споделят, че имат СОТ система и оръжия, с цел да се пазят. В ефира на малкия екран възрастните дами обявиха, че поддържат проектозакона за самозащита. Нападателите, които са влезнали в дома на Марийка, към момента не са наказани.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР