България не трябва да се намесва в спора за Венецуела,

...
България не трябва да се намесва в спора за Венецуела,
Коментари Харесай

​Румен Радев: Правителството няма собствена позиция по въпроса за Венецуела

България не би трябвало да се намесва в разногласието за Венецуела, само че най-страшното е, че българското държавно управление няма лична позиция по въпроса. Това сподели президентът Румен Радев след края на конференцията на началника на БА ген. Андрей Боцев.

 © БГНЕС
Що се отнася до връзката, главният проблем е, че българското държавно управление няма лична позиция за Венецуела. Нямам какво и с кого да разисквам, акцентира президентът. Той разясни, че е изпратил аргументираната си позиция още предния ден преди изключителното съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

„ За следващ път държавното управление се крие зад груповата безнаказаност на органи като Съвета по сигурност, който има пълномощия във вътрешни проблеми, касаещи националната сигурност, а не в решаването на интернационалните въпроси “, съобщи президентът.

„ Европа е мощна, тъй като е люлката на демокрацията и свободомислието. По тази причина европейската позиция не е тази, която слага ултиматуми. Не е тази, която поддържат повече страни, а е тази, която почита правото и суверенитета. За това ненамесата е главен принцип “, акцентира Радев.

Според него, в тази ситуация с Венецуела намесата рискува да ескалира напрежението, в това число в интернационален проект.
 Президентът Радев популяризира позиция за обстановката във Венецуела Президентът Радев популяризира позиция за обстановката във Венецуела
В своя позиция президентът Румен Радев показва, че България би трябвало да се въздържи от поддръжка на препоръчаната европейския позиция за Венецуела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР