България не е привлекателна дестинация за живот за чужденци от

...
България не е привлекателна дестинация за живот за чужденци от
Коментари Харесай

Чужденците не искат да живеят в България

България не е привлекателна дестинация за живот за чужденци от страни от Европейски Съюз и отвън него. Само 1% от популацията на страната са жители на други страни. Това сочи проучване на Евростат за % на живеещите в Европейски Съюз жители на страни отвън общността, написа Сега.

Само 0,9 на всеки 1000 души живеещи в страната ни са от държава-членка на Европейски Съюз, а 13,4 на 1000 - от страни отвън Европейски Съюз.

На 1 януари 2020 година 23 милиона жители на страни, които не са членки, живеят в една от държавите-членки на Европейски Съюз, което съставлява 5,1% от популацията на Европейски Съюз. В държавите-членки на Европейски Съюз живеят 13,5 милиона жители на друга държава-членка на Европейски Съюз, което съставлява 3% от популацията на Европейски Съюз.

Най-висок дял непознати жители живеят в Люксембург (47% от общото население), най-нисък - в Полша и Румъния. Над 10% от популацията са непознати жители и в Малта, Кипър, Австрия, Естония, Латвия, Ирландия, Германия, Белгия и Испания. За разлика от тях непознатите жители съставляват по-малко от 1% от популацията в Полша и Румъния.

В множеството държави-членки на Европейски Съюз по-голямата част от непознатите жители са от страни отвън Европейски Съюз. Само в Белгия, Ирландия, Люксембург, Австрия и Словакия доминират най-вече жители на друга държава-членка на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР