България не е пред фалит, няма нужда да се взема

...
България не е пред фалит, няма нужда да се взема
Коментари Харесай

Йотова: България не е пред фалит, няма нужда да се взема нов заем от МВФ

България не е пред банкрут, няма потребност да се взема нов заем от Международния валутен фонд, нито да се трансформира съглашението, както и да се тегли нов дълг.

 

Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова след формалното честване на 30-ата годишнина от основаването на Факултета за френско образование по електроинженерство към Техническия университет в София. Честването е под патронажа на вицепрезидента, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Тя означи, чесигналите, дадени през вчерашния ден от служебния министър на финансите, са предизвестие към цялата политическа класа сега, в който се приготвя планът на новия бюджет.Надявам се, още в първите дни, когато проработи новото Народно заседание, този бюджет да бъде признат, сподели Йотова и добави, че цялата страна има потребност от това. 

 

Вчерашните реакции на политиците са показателни, разяснява Йотова. По думите й, те не са били естествени, само че са обясними в предизборна конюнктура. „ Всеки изтълкува тези сигнали, по този начин както на него му беше добре и го употребява като инструмент и оръжие против политическите си съперници “, разяснява вицепрезидентът.

 

Относно употребявано определение за всяване на суматоха в хода на предизборната акция, Йотова сподели, че сходни квалификации не вършат чест на нито един политик, още повече, когато са били изречени от някогашен финансов министър. 

 

Вярвам на служебния кабинет, че до момента в който те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има банкрут на страната, нито ще има потребност от нови задължения, съобщи Йотова. 

 

Нашата позиция, на президентската институция, постоянно е била за това в една парламентарна република да има постоянен кабинет. Силно се надявам, че след 2 април ще има постоянно държавно управление, сподели още вицепрезидентът.

 

Служебният кабинет ще приготви план за бюджета, само че Народното събрание би трябвало да го одобри час по-скоро. Нека тогава всички с разсъдък да одобряват новите текстове и да не се оправдаят мрачните прогнози, моли Йотова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР