България не е научила урока си от предишния програмен период.

...
България не е научила урока си от предишния програмен период.
Коментари Харесай

Санкции за 38 млн. лв. са наложени по оперативна програма Транспорт

България не е научила урока си от предходния програмен интервал. Грешките при провеждането на публични поръчки не престават да са проблем за оперативна стратегия " Транспорт " и през сегашния програмен интервал. Нещо повече - честотата им се е нараснала по отношение на предходния. Към момента са наложени наказания за 38 млн. лева при открити 41 нередности.

Това излиза наяве от оповестената стенограма от съвещание на Комитета за наблюдаване на оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 – 2020 година, което се е провело в края на юли тази година.

" Има една проява на нередностите и финансовите корекции. Стойностите са внушителни, само че към този момент свикнахме, че това е част от цялата ни работа ", разяснява казуса ръководителят на Управляващия орган на програмата Галина Василева по време на съвещанието.

" Силно притеснителна е високата периодичност на грешките. Нямам поради само величината на нередностите, а високата им периодичност. Всички бенефициенти са над възприетата в одитните понятия допустима периодичност на грешката. Всички! ", споделя Аурелио Сесилио, представител на Европейската комисия по време на съвещанието.

Mediapool изиска от Министерството на превоза информация по кои планове са наложени наказания, само че от ведомството на министър Росен Желязков отхвърлиха без да посочат причини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР