България може да се похвали с програма максимум в първия

...
България може да се похвали с програма максимум в първия
Коментари Харесай

Два финала за девойките ни в първия ден на Европейското по художествена гимнастика

България може да се похвали с стратегия най-много в първия ден на Европейското състезание по художествена гимнастика, което се организира в столицата на Украйна Киев.

На въже Ева Брезалиева игра доста мощно и с оценка от 21.100 и се класира за финалите с трети резултат от намерилите място във финала.

Стиляна Николова изигра отлична топка и с оценка от 21.950 т. също се класира за финалите с четвърти резултат от класиралите се финалистки.

Регламент на Шампионата:

При девойките през днешния ден и на следващия ден са квалификации за финалите на обособените уреди, при тях няма многобой, медалите ще се разпределят единствено във финалите на уредите. Във финалите при девойките се класира по една гимнастичка от страна.

Оценките на девойките (индивидуално) от квалификациите и тези на ансамбълите-жени ще образуват сбора, от който ще се излъчи отборното класиране. България няма да има присъединяване при ансамбли-жени, поради позитивен тест за коронавирус на Ерика Зафирова.

В днешните квалификации на въже Стиляна позволи неточности и получи оценка 19.750. В осъществяването на Ева на топка също имаше сериозна неточност и тя бе оценена с 19.900 т.

Днес България е без арбитър, тъй като българската съдийка Рада Вражева е арбитър на линия. Надяваме се на следващия ден да имаме арбитър в съдийските бригади.

Утре конкуренцията в квалификациите при девойките продължава с осъществяванията на вторите два уреда - бухалки и лента.

Снимка: Анна Недкова/БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР