България може да получи домакинство на шампионат по плуване, заяви

...
България може да получи домакинство на шампионат по плуване, заяви
Коментари Харесай

България може да получи домакинство на шампионат по плуване

България може да получи домакинство на шампионат по плуване, съобщи президентът на Световната федерация Хусейн Ал Мусаллам. Според него българските състезатели се развиват в позитивна посока. През септември се чака лагер у нас с един от водещите треньори в света.

„ Защо България да не провежда шампионат по плуване? Имате басейни, добре работеща федерация и сте прелестна страна. Една от задачите на Световната федерация е да популяризира необятно шампионатите. Виждам, че бъдещето на българското плуване е ярко. Ние имаме желание да го поддържаме повече и повече в неговото развиване. Нужно е време. “, съобщи Ал Мусаллам пред медиите.

„ Съвсем искрено му споделих, че ние имаме потребност от построяването на нова материална база, че басейни не доближават. В момента Световната федерация създава една стратегия, ще почнем да търсим място, а той ще търси благоприятни условия за подкрепяне на взаимното създаване на нов басейн. Това ще помогне да вземем някое по-голямо съревнование в България “, сподели от своя страна президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР