България КЕВР: Цената на топлоенергията да поевтинее средно с 2,34%

...
България КЕВР: Цената на топлоенергията да поевтинее средно с 2,34%
Коментари Харесай

КЕВР: Цената на топлоенергията да поевтинее средно с 2,34% от 1 май

България КЕВР: Цената на топлоенергията да поевтинее приблизително с 2,34% от 1 май Вижте какви са предложенията за понижение за обособените градове  Ива Ваташка 29 април 2020, 14:46  КЕВР: Цената на топлоенергията да поевтинее приблизително с 2,34% от 1 май Източник: БГНЕС
ената на топлинната сила с топлоносител гореща вода може да поевтинее приблизително с 2,34 % за страната от 1 май, съобщи Българска телеграфна агенция.

КЕВР с изключителна инспекция на „ Топлофикация София “

Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ разиска през днешния ден навън съвещание отчет за изменение на цените на силата, създадена от централи с високоефективно комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила по отношение на изменение на цените на природния газ от 01.05.2020 година

Заседанието беше излъчено онлайн на страницата на регулатора.

Експерт: Цената на парното може да падне с 5 до 20%

В отчета на КЕВР се предлага цената на топлинната сила с топлоносител гореща вода на "Топлофикация София " ЕАД от 1 май да стане 68,19 лева./MWh (без ДДС). В момента цената е 70,32 лева./MWh. (без ДДС). От регулатора са пресметнали, че понижението от идващия месец на цената на топлоенергията в столицата ще бъде с 3,03 %. Изпълнителният шеф на "Топлофикация-София " ЕАД Александър Александров, който се включи на съвещанието по Скайп, съобщи, че столичното топлофикационно сдружение приема мнението на комисията в отчета.

Фандъкова за цената на тока: Искането за нарастване е голословно

Предложението, което е посочено в отчета на КЕВР, е цената на топлинната сила с гореща вода за клиентите на "ЕВН България Топлофикация " ЕАД / Пловдив / от 1 май да бъде по-ниска с 1,05 %.

Предлага се още цената за потребителите на "Топлофикация Плевен " ЕАД да поевтинее с 1,55 %. Предложението е цената на топлоенергията за клиентите на "Топлофикация Бургас " ЕАД да поевтинее с 1,75 %, до момента в който за тези на "Веолия Енерджи Варна " ЕАД се предлага понижение с 0,75 на 100.

От идващия месец се предлага клиентите на "Топлофикация - Враца " ЕАД да заплащат с 2,44 % по-ниска цена за топлоенергията, до момента в който тези на "Топлофикация - Разград " АД - с 1,69 на 100 по-малко.

КЕВР: Няма съображение за нарастване на цената на парното

Предложението, което е посочено в отчета на КЕВР, цената на топлинната сила с гореща вода за "Топлофикация - ВТ " АД - Велико Търново да намалее с 1,78, не беше утвърдено от изпълнителния шеф на сдружението Емануил Зъбов. Той посочи, че снабдител на природен газ на това сдружение не е "Булгаргаз ".

Това значи, че изменението на цената на природния газ не е както при другите топлофикационни сдружения. Освен това "Топлофикация - ВТ " създава сила и посредством биомаса, което би трябвало да се регистрира в разноските на сдружението. "За нас предлаганите цени са извънредно неудовлетворителни и неприемливи ", посочи Емануил Зъбов.

Масово топлофикациите желаеха по-високи цени на парното

Окончателното решение ще бъде признато на закритото съвещание на регулатора, което е планувано за 1 май от 14.00 часа, заяви ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Дотогава "Булгаргаз " ще внесе и обновени данни за цената на природния газ от 1 май. Ако препоръчаната цена бъде по-ниска с повече от 6,67 %, каквото е предлагането на публичния снабдител сега, КЕВР ще намали цената на топлоенергията още повече, прецизираха от регулатора за Българска телеграфна агенция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР