България, както и повечето страни от ЕС, е свободна, според

...
България, както и повечето страни от ЕС, е свободна, според
Коментари Харесай

Фрийдъм хаус: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

България, както и множеството страни от Европейски Съюз, е свободна, съгласно оповестената годишна ранглиста на авторитетната неправителствена организация „ Фрийдъм хаус ” – „ Свободата в света 2018 ”.

В категориите „ Политически права ” и „ Граждански свободи ” България получава оценка „ 2 ” от 7 вероятни при единица като най-висока допустима оценка, което я слага измежду свободните страни.

Същевременно, по независимост на медиите България е сложена в категорията „ отчасти свободни ” страни.

В отчета на „ Фрийдъм хаус ” се показва, че през 2017 политическите права и цивилен свободи по света са се влошили до най-ниската си точка за повече от десетилетие и е траял интервал, който се характеризира с добили самочувствие властнически управници, намиращи се под блокада демокрации и отдръпването на Съединени американски щати от водещата му роля в международната битка за човешка независимост.

Според правозащитниците демокрацията е в рецесия. Ценностите, които въплъщава – изключително правото да бъдат избирани водачи на свободни и почтени избори, свободата на медиите и върховенството на закона, са нападани, са в оттегляне в международен мащаб.

А страни, които преди 10 години изглеждаха като многообещаващи – Турция и Унгария нап
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР