България изтърва да бие Сърбия в мач от IV кръг

...
България изтърва да бие Сърбия в мач от IV кръг
Коментари Харесай

Изпуснахме Сърбия

България изтърва да бие Сърбия в мач от IV кръг на евроквалификациите. Пред 7000 души на " Хювефарма Арена " срещата приключи 1:1, като гостите доближиха до точката 9 секунди преди края на 6-минутното продължение. Тогава Дарко Лазович бе оставен непокрит и с топовен удар донесе точката на " плавите ". Преди това Кирил Десподов (48) беше извел " лъвовете ", които се виждаха спечелили в мача с именития противник.
В допълнение към края резервата Филип Кръстев разтресе гредата на гостите, а през първата част Георги Русев пропусна да означи самичък против стража на сърбите Ваня Милинкович-Савич.
С точката България се отлепи от дъното на Група G и към този момент има 2 т. на предпоследната позиция. Сърбия дели първата с Унгария с по 7 т., като за пръв път западните ни съседи не съумяха да завоюват. В другия мач от групата " маджарите " съкрушиха Литва с 2:0.
" Изключителен мач против най-силния тим в групата. Никой от вас не е очаквал да се представим по този начин. В огромни моменти момчетата демонстрираха зрялост. Може би единствено най-после трябваше да играят още малко по този метод. 96 минути демонстрираха, че имат бъдеще. Промяна не се прави елементарно. Отборът има бъдеще. В тези четири мача точките не дават отговор на играта ни. Не знам в Сърбия, само че в България какъв брой хора чакаха да паднем с 0:5.
Доволен съм, че футболисти, които не играят в клубовете си, демонстрираха качество. Никой не направи такава радикална смяна, да пусне толкоз млад тим. Мога да устоя на натиска и на рецензия на експертите. На мен не ми трябват овации. По различен метод одобрявам нещата, само че футболистите имат потребност от поддръжка ", сподели селекционерът ни Младен Кръстаич.
" Можехме да победим и в Литва, и в този момент, и щяхме да имаме 6 т. и да сме в играта за класиране. И да имаме еднакъв брой точки със Сърбия. Изпускаме си шанса, само че надграждаме ", сподели капитанът Десподов.
" Като знаем по какъв начин можеше да свърши този мач, това е велика точка за нас. Всички споделяха, че България е млад тим, само че знаех, че ще бъде мъчно. Имаше неточности при пасовете, това ни затрудни. В последна сметка тази точка пристигна в последния момент и би трябвало да сме удовлетворени ", призна селекционерът на Сърбия Драган Стойкович-Пикси.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР