България изпусна да изненада една от традиционно силните школи в

...
България изпусна да изненада една от традиционно силните школи в
Коментари Харесай

България изпусна Словакия на Европейското по хандбал във Варна

България изпусна да изненада една от обичайно мощните школи в хандбала - Словакия в мач за систематизиране на местата от 5 до 8-мо на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна. Момчетата на треньора Виктор Симеонов изиграха страхотна среща и с доста динамичност и себераздаване бяха покрай триумфа, само че в последна сметка отстъпиха с 31:32.

Първата част стартира с леко преимущество за словаците, само че нашите изравниха за 12:12 в 22.30 минута след бърза контра на Марио Марев, при която вратарят Кристофър Бако получи травма и не съумя да доиграе срещата. Почивката пристигна при 18:16 за Словакия. След страхотни спасявания на Николай Петров, който бе разгласен и за състезател на мача от нашия отбор се доближихме единствено на гол при 26:27, а по-късно обърнахме до 28:27 с попадение на Божидар Симеонов. За страдание последваха четири безответни гола за словенците за 28:31. Нашите още веднъж се върнаха за 30:31 минута преди края, само че в последна сметка отстъпиха с 31:32.

„ Първо желая да благодаря на тима, че за следващ път съблюдаваха всичко и играха с това българско лъвско сърце. В края на мача два-три тънки момента ни попречиха да вземем успеха, като най-после имаше и задържане на наш играч. Имаше и други противоречиви обстановки, само че това е спортът, мачът е приключил, аз съм удовлетворен от момчетата. Мъжка среща, момчетата играят, раздават се със сърце, с душа, вършат го от обич към този тежък спорт, в тези тежки времена, в които всеки си има своите проблеми. Но дружно с Българската федерация и тима се опитваме да вървим напред и да вършим чудеса “, съобщи Виктор Симеонов.

Утре България играе за 7-8 място против Грузия.

„ Излизаме за победа. На който тим съм треньор аз, той излиза за победа, без значение против кого играем. Виждате, някогашна Чехословакия, постоянно са били школа, само че аз считам, че не са по-добри от нас. Можеше да победим и Чехия, и Словакия. Отборът ни е израснал, има бъдеще в момчетата и те са същински мъже “, приключи Симеонов.

Най-резултатен за българите беше Марио Марев, който осъществя цели 12 гола (7 приз първото полувреме). 6 добави Георги Кръстев, 5 – Николай Генов, а 4 Божидар Симеонов.

„ Малко не ни доближи. Много постепенно се връщахме в отбрана и те потеглиха да вършат бързи центрове. Хванаха ни на контри, имаха голове от врата на врата. Контузията на капитана ни Михаел Иванов също повлия, само че и без него се хвърлихме с всички сили в мача, с цел да го вземем. Не можахме и съжаляваме. Но с всеки мач ставаме все по-добри и по-добри. Срещу Грузия се хвърляме с цялостни сили и най-после каквото сабя покаже “, сподели Марио Марев.

За №1 за Словения бе определен Томаш Сметанка, който осъществя 6 попадения, а най-резултатен с 13 бе Якоб Кравчак.

В понеделник Михаел Иванов, който контузи гален против Финландия ще мине магнитен резонанс, след което ще стане ясно какъв брой сериозна е травмата му.

В 10:30 часа на следващия ден (10 юли) играем за 7-мата позиция с тима на Грузия, който загуби от Латвия с 24:27.

В полуфиналите тази към този момент един против различен се изправят Чехия – Нидерландия и Австрия – Финландия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР