България изпраща военна помощ на Украйна. Това реши мнозинството от

...
България изпраща военна помощ на Украйна. Това реши мнозинството от
Коментари Харесай

България изпраща военна помощ на Украйна, решиха депутатите


България изпраща военна помощ на Украйна. Това реши болшинството от депутати в Народното събрание.

Депутатите на „ Продължаваме промяната “ гласоподаваха със „ За “, като един от групата се въздържа. ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “ поддържаха единомислещо проекторешението.

От „ Възраждане “ бяха единомислещо срещу. В Българска социалистическа партия един е дал своя вот в поддръжка на военната помощ, а останалите социалисти – срещу. Народният представител срещу е Явор Божанков.

„ Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Русия е агресор, Русия атакува Украйна. Делението на цивилизован и некултурен свят е същинско. От едната страна е Русия, Северна Корея, Сирия, Беларус – диктаторски страни. Дори Сърбия е заела своята позиция “, съобщи.

„ Дори президентът Румен Радев сподели, че е явно, че Русия ще завоюва войната, само че 9 месеца по-късно това не е по този начин явно. Съгласявам се единствено с една теза. След време ще ни съдят за това по какъв начин сме дали своят вот. Такъв ден ще пристигна и ще има значение. Аз съм уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за мен и по какъв начин ще се разчете. Русия няма да завоюва тази война “, акцентира Божанков.

Оръжията, които страната ни изпраща, са по-скоро за сухопътните войски, съобщи в „ 120 минути “ министърът на защитата Димитър Стоянов. Няма да се изпращат изтребители или Противовъздушна отбрана системите С-300.

Точката за оръжията беше вкарана през днешния ден за разглеждане в Народното събрание, откакто по-рано Министерският съвет утвърди направения лист на Министерството на защитата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР