България изпраща 41 военни. Ще участваме с част от декларираните

...
България изпраща 41 военни. Ще участваме с част от декларираните
Коментари Харесай

В Момента Се Случва Нещо Гигантско! Мобилизират Българската Армия! Такова Чудо Не Е Било От Войната

България изпраща 41 военни. Ще участваме с част от заявените си формирования за NRF - 2019: група за надзор на напредването, взвод за радиационно и химическо разузнаване, взвод за неутрализиране на невзривени бойни муниции и група за гражданско-военно съдействие.

Двата взвода - за радиационно и химическо разузнаване от състава на 38-и батальон за нуклеарна, химична и биологична отбрана и екология - Мусачево и за неутрализиране на невзривени бойни муниции от 55-и инженерен полк - Белене, както и групата за гражданско-военно съдействие от 78-ми батальон за обезпечаване - София от Сухопътните войски (СВ) ще вземат участие в учението в състава на канадска многонационална бригада в региона на Фремо Лиер, Норвегия.

В " Трайдънт джънкчър 2018 " ще вземат участие и двама офицери от командването на Сухопътни войски и щаба на СКС надлежно като старши народен представител и в структурата на националния поддържащ детайл.

Целта на учението е да покаже, че силите на НАТО са подготвени за дейности и маневри в Европа против вражеско нахлуване. И въпреки врагът да не е публично разпознат - мястото и мащаба на учението насочват ясно в една посока. Напрежението сред Русия и НАТО, които разделят граница с Норвегия, е високо от години.

" Наясно сме, че вероятно напрежение не би почнало в Арктика, само че в случай че възникне някъде другаде, то сигурно ще стигне и до тук ", сподели министърът на външните работи на Норвегия Ине Мари Ериксен Сьорейде.

Съюзниците категорично показаха, че " Единен тризъбец " не цели изостряне на опълчването с Москва. Основният регион на учението е на повече от 1000 км от съветската граница, а военновъздушните интервенции на 500 километра.

Учението ще изпита и уменията на съдружниците да трансферират техника през европейските граници, както би се наложило да създадат при отговор на същинска опасност.

" Страните от Северноатлантическия съюз не преглеждат опцията да разпрострат нови нуклеарни ракети в Европа в отговор на увеличението на ракетния капацитет на Русия ", сподели през вчерашния ден Столтенберг пред публицисти. Той напомни мнението на " всички страни от НАТО ", че Русия нарушава Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (РСМО) и съобщи, че съглашението към този момент не е дейно с оглед новите ракетни разработки на Москва.

Плановете на НАТО за Европа и Русия през погледа на съветски издания

НАТО не се кани да разполага нови нуклеарни оръжия в Европа, обобщи в заглавие " Ведомости " изказване на генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг от през вчерашния ден. Той напомни мнението на " всички страни от НАТО ", че Русия нарушава Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (РСМО) и съобщи, че съглашението към този момент не е дейно с оглед новите ракетни разработки на Москва. По думите му обаче НАТО не желае нова студена война и оръжейна конкуренция, по тази причина няма да отвърне на Русия с нови нуклеарни ракети на европейска територия, разяснява " Ведомости ".

" Руското външно министерство счита учението за " опит да се проектира мощ по отношение на нашата страна ", показва " Ведомости ". Но напомня, че през септември Москва организира огромни маневри " Восток-2018 " с присъединяване на Китай и Монголия ", отбелязва още " Ведомости " във връзка започващото през днешния ден обучение на Алианса.

Според военния специалист Алексей Леонков, приказвал пред " Економика сегодня ", опасенията на Столтенберг от нови съветски ракетни оръжия са провокирани най-вероятно от стратегическия ракетен комплекс РС-28 " Сармат ".

Това обаче е междуконтинентална балистична ракета; " в случай че пък Столтенберг загатва, че притежаваме към този момент ракети с дребен и междинен обхват, той намерено лъже, тъй като нямаме, нито пък създаваме такива ракети. Всички обвинявания тук са голословни ", твърди Леонков.

Всички искания към Русия по отношение на контракта за РСМО звучат единствено в медийното пространство, до момента в който в границите на специфичната консултативна комисия по този контракт няма никакви упреци към Москва, декларира сътрудника му Виктор Мураховски.

По-рано НАТО реши като нарушаване съветските тествания на нова крилата ракета, наречена 9M729 (или SSC-8 по класификацията на НАТО), предопределена за ракетните комплекси " Искандер-М ". Русия отхвърли всички обвинявания и съобщи, че тази ракета " напълно дава отговор на условията на контракта ", припомня " Економика сегодня ".

Руският сенатор Алексей Пушков не има вяра алиансът да спре нуклеарната си стратегия в Европа, написа онлайн изданието " Ура ".

" Лидерите на НАТО уверяваха преди време пред Горбачов, че не възнамеряват разширение на алианса в източна посока. После " не възнамеряваха " военни бази в Балтийския район и т. н. Плановете, знаете, се трансформират ", гласи пост на Пушков в Туитър.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прави неточност, а увеличението на нуклеарния капацитет е безсмислено, цитира " Газета " изказване на Александър Шерин от комисията по защита в Държавната дума, предадено от уеб страницата Националная работа новостей.

" Русия има през днешния ден оптимално количество нуклеарен капацитет, с цел да нанесе на съперника непоправими вреди без вреди за самата себе си ", а " издръжката на нуклеарни арсенали е скъпо наслаждение " и " Америка остава без пари, с цел да модернизира военната си мощност ", твърди депутатът.

" Щом Доналд Тръмп желае да харчи пари и за това, за нас то е единствено добре пристигнало. Ако желае, както споделя народът, да си остави ушите да замръзнат на инат на баба си, дано заповяда. Ушите са си негови, да прави с тях каквото си ще ", прибавя съветският парламентарист.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР