България изпълни задълженията си по Рамковата директива за морска стратегия

...
България изпълни задълженията си по Рамковата директива за морска стратегия
Коментари Харесай

България докладва извършената актуализацията на Морската стратегия – преустановено е нарушението на правото на ЕС

България извърши отговорностите си по Рамковата инструкция за морска тактика да бъдат обновени първичната оценка на положението на морската околна среда, критериите за установяване на положително положение в морската околна среда, както и наборът от екологични цели и обвързваните с тях знаци.

С това се основава опция за закриване на наказателна процедура, по която против страната е заведено дело С-510/20 пред Съда на Европейски Съюз.

На 31 март 2022 година бе финализирано електронното докладване към Европейската организация по околна среда. С докладването завърши първият стадий от създаването на втората Морска тактика на Република България за интервала 2022 – 2027 година

С осъществяване на докладването задължението на страната е изпълнен, с което е прекратено нарушаването на правото на Европейски Съюз.

Актуализацията на Морската тактика се реализира въз основата на резултатите от контракт сред Института по океанология при Българската академия на науките и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, с дейното подпомагане на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР