България изключително силно подкрепя интеграцията на Черна гора. Смятаме, че

...
България изключително силно подкрепя интеграцията на Черна гора. Смятаме, че
Коментари Харесай

Захариева учи Черна Гора как да се бори с корупцията

" България извънредно мощно поддържа интеграцията на Черна гора. Смятаме, че Черна гора е най-напредналата страна в европейската интеграция от страните от Западните Балкани " . Това съобщи вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева на днешната си среща с делегация на Агенцията за предварителна защита на корупцията в Черна гора, водена от ръководителя на Съвета на организацията Горанка Вучинич.

Тя уточни, че по-трудно от отварянето на преговорните глави е затварянето им, тъй че главно се прави оценка целият прогрес на Черна гора във връзка с битката с корупцията .

Българският вицепремиер срещна представителите на Черна гора с методите, по които действат институциите, ангажирани в битката с корупцията у нас . Тя акцентира, че борбата с корупцията може да бъде извоювана единствено с единение и съгласуваност сред институциите. Без работещата прокуратура, без работещ съд, без ангажимент на Министерство на вътрешните работи, на министерството на правораздаването, на всяка една администрация, на всеки един началник, няма да се реализира задоволително в битката с корупцията, безапелационна бе Захариева.

Тя подсети, че европейската интеграция на страните от Западните Балкани е приоритет в българската външна политика и на българското председателство на Съвета на Европейския съюз предходната година. На срещата Захариева още веднъж акцентира готовността на България да оказва помощ на Черна гора по пътя й към Европейски Съюз.

От своя страна Горанка Вучинич благодари за опцията да обмени опит с сътрудниците си от антикорупционните институции в България. Тя уточни, че България има доста положителни практики в тази област и изрази вяра, че посредством обмяната на опит Черна гора ще усъвършенства още повече своята активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР