България имаше ключ към вратата за договореност с Република Северна

...
България имаше ключ към вратата за договореност с Република Северна
Коментари Харесай

Доц. Георги Кючуков: Министър Захариева наля много вода в мелницата на македонизма

България имаше ключ към вратата за договореност с Република Северна Македония, който пристигна с Договора за добросъседство, подписан преди 3 години, само че вместо да употребява ключа, с цел да отключи вратата, потегли да я разрушава. Така разяснява развиването на двустранните ни връзки доцент Георги Кючуков от Изпълнителното бюро на. През изтеклите три години държавното управление не направи съвсем нищо за решение на противоречивите въпроси, безапелационен е той. 
„ Точно преди 9 дни външният министър госпожа Захариева формулира още веднъж, само че този път по-категорично, нашите претенции към. Основно те се състоят в две неща - признание, че езикът, който се употребява в Република Северна Македония, е артикул и произлиза от българския език и че ние имаме обща история до 1944 година Също по този начин, тя обърна внимание на това да се спре езикът на омразата към нашата страна ", означи доц Кючуков. Според него това е добра дефиниция, само че прекомерно закъсняла.
 Представители на управлението на Политическа партия АБВ се срещнаха с водачите на арабската общественост в България Представители на управлението на Политическа партия АБВ се срещнаха с водачите на арабската общественост в България
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и доцент Георги Кючуков, член на ИБ на партията, се срещнаха с водачите на арабската общественост в Бълга...
" Не може една седмица преди договарянията в безусловен звук да бъде казано - или вие приемате това, или ние ще ви спрем за Европейски Съюз ", безапелационен е доцент Георги Кючуков.  Доцентът уточни отрицателните резултати за нас: " Преди всичко нашата позиция няма схващане и поддръжка от нито една европейска страна - член на Европейски Съюз. По отношение на договарянията с Република Северна Македония останахме в цялостна изолираност. Всички знаят, че възможното начало на договарянията на Република Северна Македония е обвързвано с това на Албания, както нашето беше обвързвано с Румъния. По този метод ние наложихме отрицателно публично и държавно мнение от всички страни на Западните Балкани - че ние стопираме тяхната евроинтеграция. Не е загадка, че редица западноевропейски страни - Франция, Нидерландия, Австрия, в някои връзки Дания и Белгия, бяха срещу началото на договарянията с Република Северна Македония и Албания. Заявявайки нашата безапелационна позиция, че ще спрем този развой, ние сами се предложихме като нужния изверг, който пречи на евроинтеграцията на Западните Балкани. Изпуснахме опцията да създадем нещо като коалиция на скептичните страни посредством тази по-широко показана коалиция в Европейски Съюз да можем да сложим нашите претенции “.
Според доцент Кючуков с този недодялан и недипломатичен метод на изявление на другояче кардинално верни за България позиции, външният министър Екатерина Захариева е наляла доста вода в мелницата на македонизма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР