България има своя втори участник на Откритото първенство на Австралия

...
България има своя втори участник на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Голям бълграски успех: Виктория Томова се класира за основната схема на Australian Open

България има своя втори участник на Откритото състезание на Австралия по тенис. Първата ракета при дамите Виктория Томова съумя да се класира за главната скица на Australian Open.

В среща от третия финален кръг на квалификациите тя не остави никакви шансове на румънката Ирина Мария Бара (№136 в международната ранглиста) и я победи с 6:2, 6:1 за 78 минути. По този метод софиянката, която е 119 в света международната класация, се класира за повторно в кариерата си за главната скица на първия за годината шампионат от Големия шлем Откритото състезание на Австралия след дебютното ѝ присъединяване през 2018 година.

26-годишната Томова позволи пробив още в първия гейм на първия сет, само че завоюва идващите пет гейма, с цел да поведе с 5:1. Бара върна един пробив, само че нашата сънародничка отговори с рибрейк и завоюва първата част с 6:2.

Томова поведе бързо с 4:0 във втория сет преди румънката да върне единия пробив и да понижи изоставането си. Вики обаче не ѝ остави шансове в идващите два гейма и затвори мача след 6:1 във втората част.

Успехът е трети за Томова в квалификациите в Мелбърн след успехите над Деспина Папамихаил и Кейти Суон. Тази година тя е единственият български представител при дамите в Australian Open. Другият роден участник е Григор Димитров при мъжете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР