България има шансове да получи дерогация (отлагане на влизането в

...
България има шансове да получи дерогация (отлагане на влизането в
Коментари Харесай

Министър Димов: България може да отложи по-строгите еконорми за ТЕЦ

България има шансове да получи дерогация (отлагане на влизането в сила) на по-строгите европейски правила за нездравословните излъчвания от огромните горивни съоръжения. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нино Димов на кръгла маса в Стара Загора за бъдещето на ТЕЦ-овете.

Той уточни, че страната ни може да се възползва най-много от това, че директивата позволява централите, които няма да могат да покрият нормата за серни диоксиди да могат да получат дерогация. Освен това топлоцентралите би трябвало да потвърдят с ясни планове, че разноските за осъществяване на по-строгите правила са по-големи от предстоящите изгоди за околната среда.

Трето изискване пък е да се обоснове, че географското състояние на централите е такова, че се употребяват мести въглища. И още – всяка централа би трябвало да подсигурява, че екологичните условия в района на активността ѝ няма да бъдат влошени.

Министър Димов предизвести, че с цел да получим дерогация е належащо централите да стартират незабавно да работят по осъществяване на тези условия. Трябва да знаем, че в случай че допуснем неточност, няма да получим позитивен резултат, безапелационен беше министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР