България има шанс Фолксваген да построи следващия си завод у

...
България има шанс Фолксваген да построи следващия си завод у
Коментари Харесай

Плевнелиев: Подобрихме офертата си към Фолксваген

България има късмет „ Фолксваген ” да построи идващия си цех у нас. Намерихме способи да усъвършенстваме офертата си.

В доста скоро време България ще покаже още по-добра оферта, съобщи Росен Плевнелиев, който е ръководител на Автомобилен клъстер България, за конкуренцията ни с Турция за инвестицията на немския тръст.

Ако „ Фолксваген ” изберат Турция, това ще изпрати един извънредно неприятен сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите, сподели още експрезидентът. Той изрази безапелационното си противоречие с премиера на Долна Саксония, съгласно който точно тъй като и в Турция има доста демократично мислещи хора, една инвестиция на „ Фолксваген ” там би подкрепила тях.

На финала сме, решение още няма. Докато една от двете страни не подпише контракт с „ Фолксваген ”, всяка една от двете страни продължава да взе участие в надпреварата. Един подобен тръст като „ Фолксваген ”, няма да допусне на финалната права да остане единствено един участник, който в един миг да не си съблюдава обещанията и да му извива ръцете ”, безапелационен бе Плевнелиев.

„ Изборът сред двете страни наподобява по този начин – от една страна имаме държава-членка на Европейски Съюз и на НАТО, която има по-изгодни разноски за произвеждане и която е доста по-прогнозируема. От друга страна имаме Турция с всичките й проблеми. Изборът на „ Фолксваген ” изпраща доста мощен сигнал към демократичните общности в района ”, сподели още той.

Според него в случай че бъде определена България, това ускорява извънредно доста позицията както на Европейски Съюз, по този начин и на Германия на Балканите.

Ако бъде определена Турция, губим илюзии, че всичко е въпрос на човешки права и свободи, а в действителност става въпрос за едни пари и там диктаторът е заречен повече пари ”, добави Плевнелиев.

Източник: offnews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР