България има потребност от висококвалифицирана работна ръка, която в момента

...
България има потребност от висококвалифицирана работна ръка, която в момента
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Русе: България има нужда от висококвалифицирана работна ръка

България има нужда от висококвалифицирана работна ръка, която сега не доближава. По тази причина се основава правна опция страната ни да има високотехнологично развиване, а не да се притегля нискоквалифицирана работна ръка у нас. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, който организира тази заран изнесено съвещание на комисията в Русе.

 3-1 Във връзка с одобряването на текстовете в проектозакона за изменение на Закона за Министерство на вътрешните работи – по отношение на така наречен „ Синя карта “, Цветан Цветанов изясни, че се удължава срокът за висококвалифицирани фрагменти да идват и работят в страната ни.

„ От тази позиция считаме, че законопроектът е добър и ще даде опция на тези български общности, които са в Молдова, Украйна и Албания да могат фактически да намерят своето професионално осъществяване по висококвалифицираните специалности в България “, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

 2-1 По думите му практиката, основана от Комисията през интервалите, когато има първо и второ гласоподаване – е народните представители да вършат съответните оферти, а работната група с специалисти от съответните институции и ведомства да взе участие интензивно в прецизирането на текстовете. „ От своя страна Българска социалистическа партия упорства работодателите да са тези, които да усилват заплатите и хората да не стартират работа за по–ниски хонорари. Не виждам проблем във възраженията им. Приети са 4 от градивните оферти на опозицията. Съвсем естествен законодателен развой “, заключи Цветан Цветанов

В работата на комисията участваха още зам. – министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, старши комисар Асен Игнатов – заместител шеф на Главна дирекция „ Противопожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР