България има потенциал да бъде не само участник, но и

...
България има потенциал да бъде не само участник, но и
Коментари Харесай

Ивайло Чорбов: България има потенциал да бъде важен елемент в преговорите за траен мир в Близкия изток

България има капацитет да бъде освен участник, само че и значим детайл в договарянията за дълготраен мир в Близкия изток. В този спор миротворчеството ни би трябвало да стартира с ясна държавна позиция за грозната истина, че Израел от дълго време мина границата на самоотбрана и прави геноцид. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на " " националният представител Ивайло Чорбов.  

В декларацията се насочва зов " Народното събрание да намерения за позиция, осъждаща политиката и на процедура държавния тероризъм на Израел в Газа, както и да бъде последван ясният образец от оценката на Организация на обединените нации ". 

Това ще бъде първа стъпка към действително наказание без премълчаване на предпоставките за войната в Близкия изток. Мир с премълчаване не се реализира, а най-грозните неистини са премълчаваните истини, съобщи Чорбов. 

В началото на декларацията се споделя, че израелската политическа класа, стъпила на раменете на военната мощност, последователно е трансформирала Израел от създател на достижения в потребител и от равнопоставен индивид в интернационалните договаряния в индивид, ползващ изключителни привилегии и предпоставки да се развива, както откри за добре, без оглед на ничии други ползи, опасения или потребности.

До това състояние се стигна поради безкритичното застъпничество от западните сътрудници на Израел, уточни депутатът.

" Напрежението сред араби и израелци на територии, следени от Израел, освен не спря, а сътвори отлична почва за възникване и вкореняване на неинституционални структури за ръководство на обществото, каквото е придвижването " Хамас ", добави Чорбов. В текста на декларацията се напомня, че на 7 октомври 2023 година ненадейно и изненадващо точно " Хамас " е блъснало Израел, умъртвило е 1160 души и е отвлякло 250.

" Изненада имаше основно за живеещите в личните си стандарти западни дипломации и на процедура в техния анклав в Източното Средиземноморие – Израел. За страдание, за угнетяваните от години палестинци това беше възприето като акт на отмъщение и показващ крещящата потребност от сериозно отношение точно към Израел ", уточни депутатът. 

Чорбов уточни, че в отговор " след 7 октомври до през днешния ден от палестинска страна има над 32 хиляди убити, от които 20 хиляди деца и над два милиона изселени ". 

Той уточни, че от " " осъждат закононарушенията, осъществени от " Хамас ", в това време изрично поддържат оценката на специфичния делегат на Организация на обединените нации за Палестина - Франческа Албанезе, която споделя, че последвалите дейности на Израел са геноцид над палестинския народ. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР