България има първия си финалист на европейското първенство по бокс

...
България има първия си финалист на европейското първенство по бокс
Коментари Харесай

Диана Ал Шаар на финал, Пенка Костова трета в Европа!

България има първия си финалист на европейското състезание по бокс за юноши и девойки в румънския град Галац. За купата в категория до 80 кг ще се бие Диана Ал Шаар.

На полуфиналите в тегловата дивизия българката размаза украинката Наталия Ходик, като съдиите бяха безапелационни и единомислещо дадоха 5-0 за нашето момиче. Така за златния орден на 1 юни Диана ще се бие с боксьорката от Турция Асуде Едиз Ече.

Най-тежката ни представителка Пенка Костова (+80 кг) пък е трета в Европа, откакто загуби на полуфиналите от румънката Кристина Марчине с 0-5.

Днес трима наши при юношите ще боксират за място на финалите в категориите си. В трети мач в следобедната сесия, която започва от 15,00 ч., излиза Красимир Джуров (52 кг), който боксира с Иса Акрам от Шотландия. Пет срещи след него пък на кръга се качва вярата ни за злато в категория до 70 кг Уилиам Чолов. Били има за противник румънеца Даниел Хермезиу.

За вечерната сесия, започваща в 18,00 ч., пък е плануван мачът на 50-килограмовия Радослав Росенов. Той се изправя против Юлиян Тизоман (Румъния), а дуелът е четвърти от програмата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР