България има отлични предпоставки за икономически ръст и увеличаване на

...
България има отлични предпоставки за икономически ръст и увеличаване на
Коментари Харесай

Министър Богданов: България има отлични предпоставки за икономически ръст

България има отлични предпоставки за стопански растеж и увеличение на вложенията, само че основна тематика сега е по какъв начин дейно и навреме да решим демографския проблем и въпроса с дефицита на фрагменти. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на конгрес " Кариера и живот – за какво в България? “, който се организира през вчерашния ден и през днешния ден в София " Тех Парк ", осведомиха от ведомството.

По думите му, с цел да се случи това е доста значима ангажираността на всички институции, както и екипната работа сред тях. " Крайно време е демографската политика да се трансформира в народен приоритет, към който да се обединят всички институции с ясната концепция, че това ще рефлектира позитивно върху развиването на всички други браншове. Ако не решим казуса с демографията, влизаме в застой - и стопански, и в посока на това огромна част от хората, които са тук, да търсят път на открито “, подчертава още министър Богданов.

Той уточни, че е значимо какво известие ще дадем както на хората на открито, по този начин и на тези тук, в България. Богданов добави, че е доста значимо какъв имидж построяваме на страната и какво обръщение изпращаме на всички българи.

Министърът на стопанската система акцентира, че част от специалистите в политическия кабинет на министерството ще бъдат назначени след провеждането на конкурс и се надява по този метод да бъдат привлечени готови хора, които да се върнат и да оказват помощ със своята експертиза в ръководството на страната. Богданов добави, че търси за своя екип стимулирани фрагменти, които от първия ден да работят за една по-предвидима стопанска система и страна, в която младежите да намират своята сполучлива реализация.

Тема на днешния конгрес е " Демографията няма цена “, а уредници на събитието са платформата Bulgaria wants you, Сдружение " Движение за национална идея “. Участие в полемиката взеха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на законодателната и локална власт, работодателски организации, синдикати, бизнес и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР