България има огромен потенциал да развива различни видове масов и

...
България има огромен потенциал да развива различни видове масов и
Коментари Харесай

Министър Ангелкова пред Кейти Фалън: България е отлично място за инвестиции в туризма

България има голям капацитет да развива разнообразни типове всеобщ и профилиран туризъм и предлага отлични условия за вложения в бранша. Доказателство за това е над 25% растеж на задгранични туристи, който отчитаме за последните две години. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с Кейти Фалън, основен началник по корпоративни каузи в Хилтън. Срещата бе в аржентинската столица Буенос Айрес в границите на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), оповестиха от Министерство на туризма.

Българското държавно управление издигна туризма в народен приоритет и сложи сериозен акцент върху развиването на туристическата инфраструктура, акцентира тя. Страната ни става все по-притегателно място за вложения в туризма поради финансовата непоклатимост на страната и нормативната база, насърчаваща огромните вложители. Сред преимуществата на България са също 10% ставка на корпоративния налог и 10% налог общ приход, политическата непоклатимост, растеж на Брутният вътрешен продукт от 3,4% за 2016 година (пето място в ЕС) и второ най-ниско съответствие държавен дълг/БВП в границите на Съюза. Отчита се наклонност за увеличено търсене на висококатегорийни хотели в страната, което демонстрира нарастване на туристите от по-висок клас. 90 на 100 от 4 и 5 звездните хотели за лято 2018 година към този момент са резервирани.

“Очакваме Хилтън да разшири вложенията си в България, която ще окаже позитивен резултат върху цялостното развиване на туризма у нас”, уточни министър Ангелкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР