България има нужда от рестартиране на парламентарната република. Тя трябва

...
България има нужда от рестартиране на парламентарната република. Тя трябва
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: България излезе от президентския режим

България има потребност от рестартиране на парламентарната република. Тя би трябвало да излезе от този самобитен президентски режим, в който беше изпаднала в този цикъл от избори и от служебни държавни управления. Това съобщи в студиото по Българска национална телевизия Антоанета Цонева от " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Според нея, има единодушие в българското общество, че има потребност от подсилване и рестартиране на Народното събрание и започване на работа по приемане на законодателство.

" Шест целта стоят зад съставянето на кабинет, който събира това болшинство в Народното събрание, подкрепено от ПП-ДБ и ГЕРБ. На върха на нашите цели стои конституционна промяна, която да промени структурата на прокуратурата и на Висш съдебен съвет. Освен това, приемане на бюджет с 3% недостиг, опазване на обществените заплащания и неувеличаване на налозите, влизането в еврозоната и в Шенген, приемане на законите оптимално бързо и форсиране на плановете от ПВУ. Това е ясна и безапелационна поръчка какво тъкмо считаме да вършим ", изясни Цонева.

По думите ѝ, зад тази поръчка стои законодателна стратегия, която са разискали дружно с ГЕРБ, с цел да може да уплътни тези цели. Обсъдена е и стратегия за ръководство, т.е. какви ограничения и в какви периоди във времето би трябвало да бъдат осъществени, с цел да може тези цели и тази законодателна стратегия да бъдат приведени в деяние.

" Акад. Денков и Мария Габриел показаха тези цели и демонстрираха по какъв метод ще бъде формирана структурата, в това число и през тази ротация на 9 месеца. И двамата обявиха, че в случай че конституционната промяна не тръгне в вярната посока и ръководството стартира да се отклонява от по този начин посочената ос на цели и двамата ще подадат оставка, което е политически ангажимент ", разясни Антоанета Цонева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР